Sport

Kosárlabda: megvan az első Kosársuli-siker

Kosárlabda: megvan az első Kosársuli-siker

2017. szeptember 27., szerda
Kosárlabda: megvan az első Kosársuli-siker

A második félidőben nyújtott játéka alapján teljesen megérdemelten nyerte meg a Vásárhelyi Kosársuli a Miskolc elleni rangadót az NB I/B csoportos kosárlabda bajnokságban. Utasi Gábor fiai ezzel begyűjtötték első győzelmüket a 2017-18-as szezonban. Sok idejük azonban nem lesz a pihenésre, szombaton ismét Budapestre utaznak, ezúttal a Vasashoz.

Nagy küzdelmet hozott az első negyed, a csapatok még a 7. percben is fej-fej mellett haladtak. A játékrész elején a kinti dobások domináltak, amit az örök ifjú, ám élénken kommunikáló

Drahos

alapozott meg vendégoldalon. Szerencsére a hazaiaknál akadt ellenfele:

Szabó

rukkolt elő ponterős játékkal. A mérleg nyelve nem igazán dőlt egyik irányba sem, így a kisszünet előtt 23-23 állt az eredményjelzőn. Jól folytatták a meccset a házigazdák: először

Varga

babonázta meg cseleivel az őt védő Bérest, aki fölött bevert egy távolit, majd

Molnár

lopott egy labdát, amit ziccerrel koronázott meg. A miskolciak viszont felvették a kesztyűt, és pikk-pakk egalizáltak. (29-29) Feszült hangulatban csorogtak a percek, ez leginkább faultokban nyilvánult meg. Az adok-kapokból a miskolciak jöttek ki jobban, így a félidőre soványka 2 pontos előnyre tettek szert. A fordulást követően sem lankadtak az indulatok, de továbbra is egymás sarkában lihegtek az együttesek. A Hódmezővásárhelynél Varga mellett a fiatal

Kun

játszott rendkívül hasznosan. Egyre agresszívebbé vált a védekezés mindkét oldalon, ami kevés tiszta helyzetet hozott. Ez a dzsungeljáték a Kosársulinak kedvezett:

Utasi Gábor

fiai hattal mentek az utolsó 10 perc előtt. Varga továbbra sem fékezett, újabb triplája már 26. pontját eredményezte, majd közeli kettese a 28. egységet. Ennek ellenére nem nőtt a különbség, mivel a Borsod megyei társaság egyre harapósabb lett, és faragtak is hátrányukból. Molnár és Szabó is besegített társuknak, sőt a kék-sárgák

Gajic

vezetésével egyre több lepattanót kaptak le, sőt Szabó trojkájával 10 pont fölé nőtt a differencia. Kopasz viszont nem gondolta úgy, hogy eldőlt a rangadó sorsa, vágott egy hármast, amivel közelebb jöttek a Csongrád megyeiekhez. (88-78) Ez azonban kevés volt ahhoz, hogy feltüzelje társait, sőt Molnár Bencéék egyre magabiztosabban pattogtatva otthon tartották a győzelmet. A vége 92-83 lett.

NB I/B csoportos kosárlabda mérkőzés

Vásárhelyi Kosársuli – MEAFC 92-83 (23-23, 19-21, 24-16, 26-23)

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Rácz Zs., Varga Z., Vadász Cs.

Kosársuli:

SZABÓ 25/9, Béres -, Vas -, Bálint 5/3, GAJIC 11. Csere: Kun 5/3, VARGA 30/6, MOLNÁR 12, Rostás 2, Kelemen -, Domján 2, Pavlovic -.

Edző:

Utasi Gábor

MEAFC:

DRAHOS 24/9, Orosz 3, GALLÓ 14, Máté 7/3 Béres 4. Csere: KOPASZ 17/3, Timkó 4, Lippai 10, Szepesi -, Homoki -, Orliczki -.

Edző:

Hajdu Roland Utasi Gábor:

“Tartom a korábbi véleményem, miszerint idegenben mindenkinek nagyon nehéz győzni ebben a bajnokságban, és mi is a két idegenbeli vereség után bebizonyítottuk, hogy vagyunk olyan jó csapat, mint bárki más a piros csoportban. Egy nagyon jó Miskolcot győztünk le jó egyéni teljesítményekkel és csapategységgel. Gratulálok a csapatomnak!”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.