Sport

Hátország - Kiss Márkó: minél magasabb osztályban játszani!

Hátország - Kiss Márkó: minél magasabb osztályban játszani!

2017. szeptember 12., kedd
Hátország - Kiss Márkó: minél magasabb osztályban játszani!

A Szeged 2011 ifjú tehetségeit bemutató sorozatunkban ezúttal egy olyan csupaszív játékos kerül terítékre, aki Édesapjától, Kiss Balázstól, a népszerű Szeged 2011 U15-ös ill. a felnőtt FK 1899-es edzőtől szinte már a bölcsőben megtanulta a futball iránti alázatot! Így nem csoda, hogy tavasszal az U17-es, majd újabban már az U19-es gárda egyik vezéregyénisége lett! Kiss Márkót (fotónkon) kérdeztem múltról, jelenről és jövőbeni terveiről... - olvasható a szeged2011.eu-n.

- Milyenek a jelenlegi Szeged 2011 idősebb korosztályainak a csapatai? Mire lehettek képesek a most induló újabb szezonban? S te mit tudsz ehhez hozzátenni?

- Először is köszönöm a lehetőséget!- kezdte szerényen interjúnkat Kiss Márkó, majd így folytatta - Személy szerint jó formában érzem magam. Tavaly az őszi szezon utolsó meccsén egy kényszercsere után feljebb kerültem a védősorból a középpályára és nagyon jól éreztem magam ott, többet tudtam segíteni a támadásokban, többször értem labdába. Korábbi csapataimban már megtetszett a középpályás szerep... Így az idei tavaszi szezonban sokkal több lehetőséget kaptam a középpályán. Minden csapatomnál próbáltam magamból kihozni a maximumot! Sokat gyakorolok az edzéseken kívül is egyedül itthon. Futsalozni pedig külön baráti társasággal járok terem illetve kültéri tornákra egyaránt.

- Kényes kérdés... Az edzéslátogatottsággal mi a helyzet?

- Mivel tavasszal is együtt edzettünk az U19 es korosztállyal, ezért a két edző, Patrascu János és Vágó Mihály (utóbbi azóta már a listavezető U14-eseket vezeti sikerrel, A szerk.) együtt irányították a foglalkozásokat. Szerintem színvonalas, jó edzéseket tartottak-tartanak, csak éppen nem 8-10 vagy éppen 10-12 játékosnak kellene lent lennie az edzéseken és akkor lehet, hogy még sokat is mondtam... A bajnokságban mindkét korosztálynál a dobogó közeli helyezés a reális célkitűzés! De ezekért a célokért viszont meg kell küzdeni, az úgymond kötelező győzelmeket be kell húzni, míg a "ki-ki meccseken" pontot vagy pontokat kell szerezni!

- A csapatok céljait akkor említetted... De mik lehetnek Neked a legfőbb céljaid futballistaként ebben az idényben, majd a következő években?

-Az én célom a futballal az, hogy felnőttként minél magasabb osztályban játszhassak!! Nem is lehetne más célom, hisz a nagypapám, Kiss Béla egykor a Bp. Honvédban játszott, édesapám, Kiss Balázs pedig az Újpestben...-zárta mosolyogva interjúnkat Kiss Márkó. Egy biztos: volt kitől ellesnie a világ legnépszerűbb sportágának csodálatos fortélyait, így itt is hatványozottan igaz a mondás: az alma nem esik messze a fájától...

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.