Sport

Kézilabda: nem sikerült a bravúr az SZKKSE-nek

Kézilabda: nem sikerült a bravúr az SZKKSE-nek

2017. szeptember 29., péntek
Kézilabda: nem sikerült a bravúr az SZKKSE-nek

Ugyan remekül kezdett a Kecskemét ellen a PC Trade Szeged KKSE, de ezt nem sikerült hoznia a folytatásban, így kiesett a Magyar Kupából.

Ezúttal a Magyar Kupában találkozott egymással az NB I/B Keleti csoportjának tavalyi két riválisa, az SZKKSE és az immáron élvonalbeli Kecskemét. Ugyan a vendégek szerezték a meccs első gólját, de ezt követően kiválóan védekezett a Szeged, és Dobó Mónika kapuban bemutatott bravúrjainak is köszönhetően közel tíz percen keresztül nem kapott gólt, így 6-1-re meglépett Bakó Botond együttese. Ezt a periódust Siska Pálma értékesített hetese zárta le, majd ugyan a szegedi kapus bemutatott még néhány szép védést, de a Kecskemét védekeése és kapusteljesítménye is feljavult, így nyolc perccel a szünet előtt Karalyos Orsolya találatával kezdődhetett minden elölről. (8-8) Ekkor támadásban került gödörbe az SZKKSE, a Tisza-partiak is közel tíz percen át nem tudtak betalálni, Bató Lili átlövése törte meg a szegedi csendet, de harminc perc után a feljavuló Kecskemét kettővel vezetett a szünetben. A második félidő nagyjából hasonló mederben folyt: nem volt olyan felszabadult a szegediek játéka, mint a szünet előtt, miközben a Kecskemét, és főleg Varga Nikolett és Siska Pálma néhány könnyű góllal növelni tudta a vendégek előnyét: három-négygólos kecskeméti előnynél a kapuban álló Risovic védései után nem tudott közelebb lépni ellenfeléhez a Szeged, így a hajrára már nem maradt esély arra, hogy bravúrt mutasson be a hazai együttes, így a Kecskemét végül öttel, 25-20-ra nyerni tudott az újszegedi sportcsarnokban, és a következő körbe jutott a kupában. Azért sajnálhatja igazán ezt a meccset az SZKKSE, mert az első negyed óra ennél szorosabb meccset ígért, azonban amikor jött a törés a szegediek játékában, onnantól nem tudtak ebből kitörni Dajka Bettináék. A PC Trade Szeged KKSE legközelebb jövő szombaton, az Eger otthonában lép pályára a bajnokságban.

Női kézilabda Magyar Kupa, 2. forduló

PC Trade Szeged KKSE - Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE 20 - 25 (9-11)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Héjjas Tímea, Kránitz Andrea.

SZKKSE:

Dobó M. - Takács K., Maláti, Dajka 5, Molnár 2, Mikó, Bárány 5/2. Csere: Nagy É. (kapus), Speth 1, Bató 2/1, Homoki 1, Miklós 1, Scheffer 1, Berta 1. Vezetőedző: Bakó Botond.

Kecskemét:

Risovic - Albert, Varga N. 7, Gulya, Siska 6/4, Karalyos 1, Szabó E. 2. Csere: Andrási (kapus), Tóth L., Aron 1, Deáki 2, Kaiser 3, Fauszt 2, Orell 1. Vezetőedző: Marosán György.

Hétméteres:

3/2 ill. 5/4.

Kiállítás:

2 perc ill. 4 perc. Bakó Botond:

"Jól kezdtünk, ami bosszantó számomra, hogy ez után miért nem mertünk bátrak lenni és miért veszítettük el a magabiztosságunkat. A Kecskemét egyértelműen arra alapozott, hogy meglövet bennünket. Nem mertünk nagyobb felelősséget vállalni, és a védekezésünkkel sem voltam elégedett, középen kaptunk könnyű gólokat és átlövéseket, ezeket meg kellett volna akadályoznunk. A szünet után az átlövéseink mellett a ziccereinket is elrontottuk, rengeteget hibáztunk kapussal szemben, ennek lett következménye a nagyobb különbség. Ha higgadtabbak vagyunk, akkor egy sokkal kiélezettebb csata lett volna, nem azt mondom, hogy mi léptünk volna tovább, de egy kiélezettebb meccset láttunk volna."

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.