Sport

Asztalitenisz: (V)érmes reményekkel utazik Szlovéniába Major Endre

Asztalitenisz: (V)érmes reményekkel utazik Szlovéniába Major Endre

2017. szeptember 26., kedd
Asztalitenisz: (V)érmes reményekkel utazik Szlovéniába Major Endre

A világranglista hatodik helyezettje szeretné éremmel zárni a szlovéniai Európa-bajnokságot, ami nem lesz egyszerű, mivel nagyon erős a mezőny.

Az idei szezon legfontosabb megmérettetésén vesz részt az ATSK Szeged para-asztaliteniszezője,

Major Endre

. Azok után, hogy a 12. Cseh Nemzetközin ezüstéremmel zárt szeptember második hétvégéjén, ezúttal Laskoban csaphat össze a kontinens legjobbjaival. „Az ostravai versenyen nem volt ott mindenki, aki most az Európa-bajnokságon részt vesz, tehát mondhatjuk, hogy papírforma eredményt értem el az ezüsttel. Az Eb-n már sokkal erősebb lesz a mezőny, és akik most a világranglistán mögöttem vannak, azok is simán okozhatnak meglepetést egy-egy jobb napjukon. Az asztalitenisz sem olyan sportág, ahol az előzetes esélyek nagyon számítanának, így felesleges latolgatni azokat – mondta a riói paralimpiai negyedik helyezett versenyző portálunknak még az utazás előtt. A para-asztaliteniszezők kontinensviadalát szeptember 26. és október 5. között rendezik a szlovéniai Laskoban, ahol idén már versenyzett Major Endre. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen ellenfeleken keresztül vezet az ATSK versenyzőjének útja az egyenes kieséses szakaszba, ezzel együtt is éremszerzésben reménykedik a sportoló. „Az Európa-bajnokság csoportbeosztása közvetlenül a verseny kezdete előtt derül ki, annyi biztos, hogy a kiemeléseknek köszönhetően mindig vannak a csoportoknak favoritjai és papíron hátrébb rangsorolt versenyzői. Azt is fontos megjegyezni, hogy egy ország két asztaliteniszezője sem kerülhet azonos csoportba. Előzetesen azt mondom, hogy szép lenne éremmel zárni az Eb-t, de nagyon sok feltörekvő játékos van, akik korábban ki sem jutottak komolyabb versenyekre, mégis olyan tornagyőzelmeket arattak, amire nem számított senki előzetesen. Nemrégiben Németországban rendeztek egy komoly tornát, ahol elindult egy olasz fiú, aki például az olimpiai bajnokot verte meg, pedig korábban még sosem járt nagy tornán” – mondta a világranglistán jelenleg hatodik helyezett szegedi sportoló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.