Sport

Asztalitenisz: Takács László az idei Floratom Kupa győztese

Asztalitenisz: Takács László az idei Floratom Kupa győztese

2017. szeptember 13., szerda
Asztalitenisz: Takács László az idei Floratom Kupa győztese

Népes mezőny jött össze a Floratom Szeged AC Probart által megrendezett évadnyitó asztalitenisz versenyen.

Zenei nyelven fogalmazva, egy igazi „COUNTRY KONCERTHEZ” hasonlított a rendezvény.A „Pop szakma” rajongói a régió minden szegletéből idesereglettek.A lábak ide-oda szökdelései adták az ütemet, a labda pattogásai a ritmust, az egyéni improvizációk hozták a szólókat. A refrént pedig mindenki egyformán, de más-más autentikus tudásbéli hangfekvésben „énekelte”, azaz adta elő. Ezt az asztalitenisz „Woodstocki Fesztivált” ha nem is egyformán, de mindenki teljes erőből és odaadással „végigtolta”, ahogy csak a „csípő alatti zsúrkocsi” bírta a sokmozgásos rázkódást. Kovács János „felkonfja” után jött egy kis „skálázás, beéneklés”, beütés, majd taktikai téren a támadók főként a „keményebb dúr hangzást, a védők pedig a lágyabb mol hangzást” erőltették ellenfeleikre.Több, igazi „profi szólógitáros” is volt, akik azzal hozták lázba a társközönséget, hogy úgy játszottak ütőjükkel, mint Carlos Santana szakadt húrú gitárján, vagy Jerry Lee Lewis, a felgyújtott zongoráján. Ezek voltak Gujkás János, Vizsnyai Dávid, Boldog Zoltán,Takács Laci, Szelei Ákos, Klem Pisti és Csabai Dániel. De egy oktávval lejjebb is „igen szép Johnny Cash-t felidéző pengetést” hallhattunk, láthattunk Zahorán Kristóf, Dr. Dömötör Gyula és Szanka Csaba előadásában. Gyenes Csaba, Kovács Zsolt, Lenner Csaba, Sztanó László, Szabó Attila, Balogh Sándor, Lakatos Róbert, Győrki László személyében több „vérbeli háttér vokalista” is volt, akik tudásukkal, még káprázatosabbá tették a koncert vizuális és összhangzattani értékét. A „Gyöngyhajú lányok” részéről Katona Mátyásné, Molnárné Boros Márta, Kenesey Blanka, Sztanó Krisztina, olykor af érfiakat is ámulatba ejtő olyan virtuózitással játszottak, mint az OMEGA együttes egykor, a Siófoki Szabadtéri Színpadon. A Brestyánszki Ferenc, Lakatos Mátyás, Kucsera József, Radulovics Alexa szabadkai kvartett megmutatta, hogy a játék, a sport, a zene kortalan, hihetetlenül szerethető és nem ismer határokat. Zenei értelmezéssel, Ők a sport igaz érzületű szenvedélyes „appassionátái”. Nélkülük nincs emlékezetes koncert, vagy verseny. Egy törékeny kaucsuklabda hangjáért, olykor 2 órát is képesek várakozni a határon, csak játszhassanak. Igazi sportemberek. Komoly játékerőt képviselnek, és nagyon hiányoznak, ha nem tudnak átjönni versenyeinkre, és részt venni „házi zenei koncertjeinken”. Végül a „villám kezűgitár és bendzsópárbajt” Takács Laci nyerte Boldog Zoli előtt. Ő vihette haza az aranyserleget, „Country Koncertünk Oscar-díját”.

Eredmények

A-Döntő

1. Takács László (Szentes) 2. Boldog Zoltán (Békés) 3. Klem István (Szabadka) és Szelei Ákos (ATSK)

B-Döntő

1. Zahorán Kristóf (Békés) 2. Molnárné Boros Márta (Békés) 3. Szűcs Attila (HMVH) és Balogh Sándor (Sarkad)

C-Döntő

1. Szanka Csaba (TÁPÉ) 2. Kucsera József (Szabadka) 3. Brestyánszki Ferenc (Szabadka) és Győrki László (MOAC)

D-Döntő

1. Dr.Dömötör Gyula (MOAC) 2. Márkus Gábor (Szőreg)) 3. Szél József (Röszke) és Maróti Tibor (Szegedi Vízmű)

PÁROS

A-Döntő

1.Lenner Csaba - Klem István (Szabadka) 2.Szelei Ákos (ATSK) - Gyenes Csaba (Szentes) 3.Csabai Dániel (B.Csaba) - Balogh Sándor (Sarkad) és Nagy László –Sztanó László (ATSK)

B-Döntő

1.Zahorán Kristóf – Boldog Zoltán (Békés) 2.Molnárné Boros Márta – Kovács Zsolt (Békés) 3.Kenesey Blanka–Sztanó Krisztina (ATSK) és Csanádi Tamás–Dr Dömötör Gyula (MOAC)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.