Sport

Megújulva várhatja az új szezont a csengelei sporttelep + FOTÓK

Megújulva várhatja az új szezont a csengelei sporttelep + FOTÓK

2017. augusztus 12., szombat
Megújulva várhatja az új szezont a csengelei sporttelep + FOTÓK
csengele_lletesitmeny_atadas18_gs

Új kispadok, digitális eredményjelző és új lelátó épült a csengelei futballpályán - egész hétvégén a futballé lesz a főszerep a településen.

Huszonkettedik alkalommal rendezik meg Csengelén a sportnapokat: az egész hétvégét felölelő rendezvény nyitóprogramjaként átadták a település futballpályájának új fejlesztéseit, így a jövő héten kezdődő szezonban a csengelei futballistákat, szurkolókat és az oda látogató ellenfeleket már megújult kispadok, egy újonnan elkészült lelátó, valamint digitális eredményjelző várja a megújult edzőpálya mellett. Mint azt a beruházással kapcsolatban

Farkas Sándor

, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, példamutató az, ahogyan rendben tartják a sporttelepet, e mellett kiemelte, hogy a nélkül a tudatos munka nélkül, amellyel az egyesület dolgozik, nem jöhettek volna létre a már korábban átadott újítások sem, így sok más település irigykedhet Csengelére. Kiemelte, a kormányzat minden eszközzel támogatja a sportot, ezáltal a fiatal generációknak nyújtva lehetőséget. Beszédében úgy fogalmazott, a nemrég befejeződött vizes világbajnokság is megmutatta, hogy a magyarok képesek arra, hogy nagy dolgokat vigyenek véghez. Az ehhez szükséges erő például Csengeléhez hasonló kis településről is fakad, ahol lelkes emberek odaadó munkával dolgoznak. Hozzátette, a fiatal korban a sport által adott tapasztalatok az élet későbbi szakaszában is hasznosíthatóak.

Nógrádi Tibor

, az MLSZ Csongrád megyei területi igazgatója elmondta, egy évekkel ez előtt átadott csengelei beruházás után nem gondolta volna, hogy minden év elején újabb fejlesztésekkel bővülhet a sporttelep - ez is mutatja, hogy gazdája van a településnek és a labdarúgásnak, így évről-évre fontos fejlesztések valósulhatnak meg. "A Csongrád megyei labdarúgás egyik motorja a csengelei sportegyesület, ezt az infrastruktúra mellett mutatja az utánpótlás-csapatok bővülése, növekedése.

(Csengelén 176 gyerekből 113-an űzik a labdarúgást - a szerk.)

Hiszek abban, hogy egy-két éven belül Csengele nagyot fog robbantani labdarúgásban, várjuk Csengelét a megyei I. osztályban!" - fogalmazott Nógrádi Tibor, aki köszönetet mondott a magyar kormány mellett a település vezetőinek azt illetően, hogy létrejöhettek a fejlesztések. Csengele polgármestere,

Kormányos Sándor

is megköszönte a magyar kormánynak, valamint az MLSZ-nek, hogy megújulhatott a település pályája, egyúttal kiemelte a klub vezetőjének, Kun-Szabó Tibor munkáját. A település első embere bejelentette: a fejlesztések itt nem állnak meg, pályázatot nyújtanak be egy új öltöző építésére, így ha minden jól megy, hamarosan új öltözőépület is létesülhet a megújult sportpálya mellé. Az átadót követően Csengele-FK Horgos 1911 mérkőzést rendeztek, majd női-féri tizenegyesrúgó versenyt rendeztek. Vasárnap igazi sztárok lepik majd el a csengelei pályát, amelyen reggeltől egészen estig pattog majd a labda: 9.30-tól Csengele-Tömörkény U9-es mérkőzéssel kezdődik a meccsek sora, majd a két település U11-ben és U14-ben is összecsap, de a Csengelei Zsákbamacskák női csapata is játszik, majd 16 órától a Csengele ifjúsági csapata az Újpest U18-as csapatával találkozik, hogy 18 órától jöjjön a nap fő mérkőzése: Csengele 2007-es bajnokcsapata a Kosztával, Véber Györggyel, Urbán Flóriánnal, Jurácsikkal, Jeneivel, Szlezákkal és Rostással felálló újpesti legendák csapatával játszik mérkőzést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.