Sport

Masters-vb - Megkezdődött a veterán-világbajnokság

Masters-vb - Megkezdődött a veterán-világbajnokság

2017. augusztus 7., hétfő
Masters-vb - Megkezdődött a veterán-világbajnokság

A vízilabdatornával, valamint a műugrók és a szinkronúszók küzdelmeivel hétfőn megkezdődött a vizes világbajnokság a masters korosztály számára Budapesten.

Borsa Miklós

, a szervezőbizottság szóvivője az MTI-nek elmondta, a kéthetes eseményre 7000 úszó, 500 szinkronúszó, 300 műugró és 120 vízilabdacsapat érkezett Magyarországra. A nyíltvízi úszók küzdelmeire csütörtökön, pénteken és szombaton kerül sor Balatonfüreden, míg az úszók versenyeit - ahol az alsó korhatár 25 év - a jövő héten rendezik a Duna Arénában. A magyar szurkolók leginkább a Millennium csapatnéven induló pólóválogatottra kíváncsiak. Vízbe ugrik a

Kemény Dénes

szövetségi kapitánnyal közösen játékosként háromszoros olimpiai bajnok

Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás

és

Szécsi Zoltán

. Szintén ott van a keretben a két olimpiai aranyat nyert

Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás

és

Vári Attila

, illetve a Sydneyben aranyérmes

Märcz Tamás, Székely Bulcsú

és

Varga Zsolt

. Mint azt Borsa Miklós megjegyezte, a sztárcsapat első két találkozójára már minden regisztrációs jegy elkelt, így közel hatezren buzdítják majd a korábbi kedvenceket. A masters-világbajnokság hivatalos megnyitóját 20.30-tól tartják, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban sorra kerülő eseményen fellép az ExperiDance, illetve a 100 Tagú Cigányzenekar is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.