Sport

Labdarúgás: együtt maradt a csapat magja, elkezdte a felkészülést az Algyő

Labdarúgás: együtt maradt a csapat magja, elkezdte a felkészülést az Algyő

2017. augusztus 1., kedd
Labdarúgás: együtt maradt a csapat magja, elkezdte a felkészülést az Algyő
algyo_utc_mj 05

Az Algyő SK gárdájánál is elkezdődött az alapozó munka. A Csongrád megyei első osztály tavalyi ötödik helyezettjénél nem sok változás történt a keretben ezen a nyáron, Takács Zoltánék összeszokott csapattal vághatnak neki az új szezonnak.

Lassan-lassan visszatérnek a játékosok a vakációzásból, véget ért a nyári pihenő.

Takács Zoltánék

július közepén kezdték el a közös munkát a csapattal. Az Algyő SK-t rengeteg sérülés és balszerencse hátráltatta az előző idény második felében, ezzel együtt az ötödik helyen zárt a gárda. A keret nem sokat változott a holtszezonban, persze távozók és érkezők egyaránt voltak. A tavalyi kulcsemberek közül

Hatvani József

hagyta el a gárdát, de távozott

Farkas Ákos

kapus is. Ennek megfelelően szüksége volt az algyőieknek egy új hálóőrre, erre a feladatra pedig

Siska Richárd

érkezett a SZEOL-tól. Takács Zoltán a támadósorát is szerette volna megerősíteni,

Gyurkovics Tamást

az FK 1899 Szegedtől,

Vékes Martint

pedig az Ásotthalomtól igazolták le. „Ezzel nagyjából ki is alakult a végleges keret, nem valószínű, hogy lesznek további érkezők. Nem vagyok híve a csapat felforgatásának, bár sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő a bajnoki rajtig, de nem tervezünk további játékosokat leigazolni” – mondta el lapunknak a vezetőedző. Az Algyő SK az UTC ellen kezdte el a felkészülési mérkőzések sorát, és ütötte ki ellenfelét 6-0-ra, ám ezekből a felkészülési mérkőzésekből még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. „Elkezdtük a munkát, de egyelőre még nagyon nehéz megítélni, hogy mire leszünk képesek. Sok idő van még a bajnoki rajtig, folyamatosan dolgozunk, meglátjuk, hogy mit hoz a jövő” – tette hozzá Takács Zoltán. Ami biztos, augusztus 2-án Csongrád megyében is elkezdődik a harc a főtábláért a Magyar Kupában, ám az első körben az Algyő erőnyerőként nem lép pályára. A bajnokság augusztus 19-én kezdődik az algyőieknek, hazai pályán fogadják a tavalyi negyedik Ásotthalmot az első fordulóban.

Algyőn készülnek a Vasas fiataljai

Kedvelt felkészülési helyszíne a Vasas Kubala Akadémia csapatai számára Algyő. Ezen a nyáron is itt edzőtáboroznak a budapesti akadémia 14, 15, 16 és 17 éves labdarúgói. A fiatalabbak július utolsó hetét töltötték Csongrád megyében, majd az edzőtábor zárásaként elutaztak Gyulára, ahol összecsaptak a Grosics Akadémia korosztályos csapatával. Az idősebbek augusztus első hetében készülnek

Pál Zoltán

és

Hámori Ferenc

vezetésével Algyőn, ők a szlovák Ruzomberok elleni felkészülési mérkőzésekkel fejezik be az algyői edzőtábort.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.