Sport

Labdarúgás: a Mórahalom is döntetlennel nyitotta a bajnokságot

Labdarúgás: a Mórahalom is döntetlennel nyitotta a bajnokságot

2017. augusztus 13., vasárnap
Labdarúgás: a Mórahalom is döntetlennel nyitotta a bajnokságot
morahalom_dabas04_gs

A Hódmezővásárhelyhez és a Makóhoz hasonlóan a Mórahalom is döntetlennel nyitotta a harmadosztályú bajnokságot. Magyar Györgyék a Paks II. ellen értek el 1-1-s döntetlent.

Villámrajtot vett a Mórahalom a mérkőzés elején, hiszen Busa révén már az ötödik percben megszerezte a vezetést a homokháti gárda. A Paks próbálta diktálni az iramot, a magasabb tempót, de a hazaiak remekül felvették a kesztyűt, amiben nagy szerepet játszott az is, hogy a felkészülése nagyon jól sikerült Magyar Györgyéknek és amivel meg is lepték a vendég csapatot. A zöldek jobbára pontrúgásokból tudtak veszélyeztetni, de a mórahalmi védelem remekül állt a lábán, sőt akár tovább is növelhette volna előnyét a gárda, ezzel szemben mégis a vendégek tudtak kiegyenlíteni az első negyvenöt perc végén. A második játékrész már kevesebb helyzetet hozott és amíg a Mórahalomnál jól sikerültek a frissítő cserék, addig a vendégek nem tudtak váltani. Az eredmény már nem változott, így a Mórahalom 1-1-s döntetlennel nyitotta a 2017/2018-as harmadosztályú bajnokságot. Folytatás jövő szombaton az újonc Vecsés otthonában.

NB III. Közép csoport 1. forduló

Mórahalom VSE - Paksi FC II. 1-1 (1-1)

Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum. Vezette: Takács Tamás (Pogonyi Ferenc, Zahorecz Roland)

Mórahalom:

Krnács - Lászik, Puskás (Zsoldos, 63')0, Szücs, Fodor, Bokányi, Podonyi (Várda, 72'), Magyar, Zámbó, Busa, Fábián (Hrabovszki, 77').

Vezetőedző:

Vojnoc-Zelic Sasa.

Paks:

Rácz - Fejős, Simon M., Bognár D. (Berdó, 21'), Zachán, Bagó, Nagy R., Nagy Á., Hanol, Adamcsek, Vlasics (Pinczés, 87').

Vezetőedző:

Osztermájer Gábor.

Gól:

Busa (5') ill. Simon M. (41').

Sárga lap:

Fodor (26') ill. Adamcsek (42'), Fejős (44'), Nagy R. (68'), Nagy Á. (94'). Magyar György:

"Tavaly oda-vissza kikaptunk a Pakstól, de a nyáron nagyon rendbe szedtük magunkat fizikálisan, amivel meg is leptük ellenfelünket. A mérkőzés képe alapján akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést, de nem vagyunk telhetetlenek és elégedetlenek sem. Az ellenfelet meglepte hogy nem defenzív taktikával léptünk pályára, nem engedtük kibontakozni a Paksot. Krnácsnak gyakorlatilag egyetlen nagyobb bravúrt kellett bemutatnia a mérkőzésen, mi pedig az első játékrészben további gólokat is szerezhettünk volna. Összességében azért mégis azt mondom, hogy igazságos döntetlen született."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.