Sport

Világjátékok: Kanyó Dénes aranyérmes

Világjátékok: Kanyó Dénes aranyérmes

2017. július 22., szombat
Világjátékok: Kanyó Dénes aranyérmes
buvaruszok01_gs

Az uszonyosúszó Senánszky Petra és Kanyó Dénes révén már az első, pénteki versenynapon két magyar aranyérem született a lengyelországi Wroclawban zajló Világjátékokon.

A Nemzeti Versenysport Szövetség tájékoztatása szerint az uszonyosúszókon kívül az aerobikosok is dobogóra állhattak, így a nyitányon két-két arany-, ezüst- és bronzérmet szerzett a magyar csapat. A világbajnok és világcsúcstartó Senánszky Petra esélyeshez méltón győzött a női 50 méteres uszonyos gyorsúszásban, ráadásul a debreceni versenyző 20.52 másodperces eredményével megjavította saját 20.98-as világrekordját. "A világcsúcs volt a cél, és most, hogy sikerült, elképesztően boldog vagyok. Nagyon jó érzés, hogy ilyen sok magyar volt a lelátón, olyan volt, mintha otthon úsztam volna" - nyilatkozta könnyek között Senánszky Petra. A 40 éves Kanyó Dénes sikere viszont meglepetés volt a férfi 400 méteres felszíni úszásban. A szegedi sportember korábban három Világjátékokon is indult, de először került aranyérem a nyakába. További két magyar uszonyosúszó is dobogóra állhatott: férfi 100 méter uszonyos gyorson ezüstérmet nyert Kosina Gergő, míg Varga Krisztina harmadik lett 50 méteres uszonyos gyorsúszásban. Károlyi Csilla a női 200 méteres felszíni úszásban negyedikként végzett, a női 4x100-as váltó pedig az ötödik helyen zárt. Az aerobikosoknál mindhárom pénteken érdekelt magyar egység döntőbe jutott. Közülük a Hegyi Dóra, Bali Dániel vegyespáros nagyszerű versenyzéssel a második helyen végzett. Dobogóra állhatott az aerodance csapat is: a Farkas Balázs, Hegyi Dóra, Szalóki Emese, Bökönyi Klaudia, Lőcsei Zoltán, Szöllősi Panna, Mazács Fanni és Deák Anna összetételű együttes a fináléban bronzérmes lett. A nem olimpiai sportágak jövő vasárnapig tartó seregszemléjén 100 ország közel 4000 sportolója vesz részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.