Sport

Strandfoci: fejben kell még erősödnie az FC Junior Sportnak

Strandfoci: fejben kell még erősödnie az FC Junior Sportnak

2017. július 11., kedd
Strandfoci: fejben kell még erősödnie az FC Junior Sportnak
rutai_balazs_fcjuniorsport

Rutai Balázs, az FC Junior Sport játékosa ontja a gólokat, az elmúlt hétvégén lejátszott öt mérkőzésen tizenhatszor zörgette meg az ellenfelek kapuját. A válogatott labdarúgó szerint azonban elsősorban a védekezés az, amit nagyon rendbe rakott a csapat brazil mestere, Paolo Marcelo Rocha.

Nem sok ideje volt a bajnoki rajt előtt az FC Junior Sport játékosainak megismerkedni a csapat új vezetőedzőjével. Alig egy hetet dolgozhattak együtt a brazil mesterrel a szegediek, máris startolt a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga idei szezonja. Az első játékhétvégén a Garvittax elleni 11-2-s győzelemmel kezdett az FC Junior Sport, majd a sötét lónak számító, Siófokkal szemben maradt alul hosszabbítás után. Az újonc Egert gólzáporos találkozón múlta felül

Paolo Marcelo Rocha

csapata, a Bonyhád azonban nagy falatnak bizonyult, így egy kör után két győzelemmel és két vereséggel állt a szegedi gárda. „A különböző rögzített szituációkat még gyakorolnunk kell, gondolok itt a szögletekre, bedobásokra, de a védekezést nagyon rendbe rakta a mester” – értékelt a csapat gólgyárosa, Rutai Balázs. A második játékhéten öt mérkőzést játszott le a csapat, az Egert ismét könnyedén múlta felül, majd a DEAC ellen, remek védekezéssel 7-1-re nyert. Az Újhartyán ellen Rutai mesterötösével győzedelmeskedett az FC Junior Sport, majd már 2-0-ra is vezetett a gyöngyösi Energia SC ellen, mégis 4-2-s vereséget szenvedett. „Fejben még kicsit erősödnünk kell, a Gyöngyöstől szerintem pont ezért kaptunk ki, mert nem bírtuk fejben végig a találkozót” – tette hozzá a válogatott játékos. A slusszpoént vasárnapra tartogatták Rutai Balázsék, amikor a címvédő Jászfényszarut sikerült legyőzniük egy kiélezett találkozón. A listavezetőnek nyolc nyertes mérkőzés után ez volt az első veresége az idei szezonban. „A hétvégén már egy igazi csapatot láttam a pályán, azt gondolom nagyon jól megtaláltuk a közös hangot, mindenki harapott, amiben nagy szerepet játszik Paolo munkája is” – tette hozzá Rutai Balázs. Bár ezen a hétvégén nem játszanak a Nemzeti Strandlabdarúgó Ligában fordulót, az FC Junior Sport válogatott játékosai nem tétlenkednek. Rutai Balázs és

Szentes Bíró Tamás

is Ausztriában szerepel a magyar válogatott színeiben egy négyes tornán, ahol szombaton Csehország nemzeti együttesével csapnak össze, ám a jövőhét elején már ismét csatlakoznak klubjukhoz. A Nemzeti Strandlabdarúgó Liga küzdelmei július 21-én folytatódnak a siófoki MLSZ Beach Arénában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.