Sport

Labdarúgás: majdnem álomszerű lett Szivacski Donát európai kupabemutatkozása

Labdarúgás: majdnem álomszerű lett Szivacski Donát európai kupabemutatkozása

2017. július 4., kedd
Labdarúgás: majdnem álomszerű lett Szivacski Donát európai kupabemutatkozása
szivacski_vasas

Ugyan gólpasszt adott, végigjátszotta a meccset és három idegenben lőtt gólt is szerzett csapata, de mégsem lehet teljesen elégedett első, felnőttek között lejátszott európai kupamérkőzésére a Vasas szegedi futballistája, Szivacski Donát.

Emlékezetes mérkőzést játszott a Vasas az Európa Liga első selejtezőkörének odavágóján az izraeli Beitar Jeruzsálem otthonában: az angyalföldiek ugyan a 88. percig 3-1-re vezettek, és már zsebükben érezhették a győzelmet, azonban a hátralévő percekben három gólt is kaptak, így siker helyett vereség lett a vége: a Beitar 4-3-ra nyert, és előnyből várhatja a két csapat budapesti visszavágóját. "Nagyon jó meccset játszottunk, a 88. percig meglepetést is okoztunk. Mindenki jól teljesített, aztán nem egyéni hibákból kaptunk gólokat, hanem csapatszinten hibáztunk. Szétestünk a végére, nagyon fiatal csapattal álltunk fel, nincs nagy nemzetközi rutinunk, e miatt is alakulhatott úgy a meccs, ahogy" - mondta portálunknak a Vasasban a meccset végigjátszó szegedi születésű Szivacski Donát. Hogy a rutintalanság mellett mi okozhatta a Vasas összeomlását? Egyrészt a hazaiaknál beállt az elmúlt évek egyik legjobb izraeli labdarúgója, a majd százszoros válogatott

Yossi Benayoun

, aki pályafutása során megjárta a Liverpoolt és az Arsenalt is, valamint a Chelseavel megnyerte az Európa Ligát is a 2012-13-as idényben. A 37 éves játékos az 57. percben állt be: a 88.-ban előbb szépített, majd három perccel később ő adta az egyenlítő gól előtti passzt. "Egy nagyon jó játékosról beszélünk. Nincs olyan jó fizikai állapotban, de csereként beállva is lendíteni tudott a csapatán, egyúttal kiváló technikával rendelkezik. Frissen beállva nem tudtunk vele mit kezdeni" - tette hozzá a SZEOL nevelése. Szivacski Donát ezzel első, felnőtt európai kupamérkőzését játszhatta Izraelben: mint kifejtette, nagyon jó érzés volt, hogy kezdőként számoltak vele az év első tétmérkőzésén, ráadásul gólpasszt is adott, a beadását követően Pavlov extra megoldást választott. "Nem csupán ő, hanem minden csapattársam remekül teljesített. Ha meccs előtt azt mondták volna, hogy 4-3 lesz a vége, belementünk volna. Három gólt szereztünk idegenben, ha nem így alakul a végeredmény, akkor egészen más megítélése lett volna a meccsnek, így meg sokan a bundagyanút hozzák fel. Ha ott lettek volna azok a szurkolók, akik mutogatva, szidalmazva vártak bennünket, akkor nem biztos, hogy jó érzés lett volna kimenni a pályára" - utalt a 20 éves futballista arra, hogy zárt kapuk előtt játszották a mérkőzést. A Vasas a felkészülés során már találkozott ellenfelével: június 18-án Telkiben 2-1-re tudott nyerni Michael Oenning együttese. Arról, hogy ennek mekkora szerepe van a párharcban, Szivacski Donát elmondta, jól tudták, hogy egyéni villanásokra képes játékosaik vannak, de csapatként nem olyan egységesek, mint a Vasas. "Az, hogy játszhattunk velük, mindenképp pozitív volt. Csak a győzelem lehet a célunk a csütörtöki visszavágón. Ha a 90. percben szerezzük a gólt, az is teljesen megfelelő - de szerintem nyerni is fogunk. Az által, hogy rövid volt a felkészülési időszak, így nem estünk ki a ritmusból, elég volt ez a tíz nap szünet. Ha a Beitar elleni meccsből indulunk ki, akkor a bajnokságban is jó esélyünk lehet a jó szereplésre. Lassan két éve együtt van a keret, ha lesz egy kicsi szerencsénk, akkor főképp szép szezont zárhatunk. Amikor a kiesés ellen küzdöttünk, akkor görcsösen futballoztunk - azóta felszabadultan tudunk játszani, ez is sokat jelent" - zárta Szivacski Donát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.