Sport

Szegedre érkezett az EYOF lángja + FOTÓK

Szegedre érkezett az EYOF lángja + FOTÓK

2017. június 4., vasárnap
Szegedre érkezett az EYOF lángja + FOTÓK
cof

Július utolsó hetében Győrben találkoznak Európa legjobb ifjúsági sportolói: az EYOF szervezői országos olimpiai láng-körutat szerveztek, amelynek állomásaképp Szegedre érkezett a fáklya.

Július 23. és 30. között Győr rendezi az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF), ahol tíz sportág 130 versenyszámában küzdenek a tehetségek. A szervezők május 27-én indították országjáró körútra az olimpiai lángot, amely Pünkösd vasárnapján érkezett Szegedre. A fáklyával több szegedi reménység is futott, így a Titán TC atlétái, Dömösi Petra és Nagy Gergő, a SZVSE dobóatlétái, Berkes Adrián, Gábor Tamás és Gábor Levente, a Szegedi Vízisport Egyesület kenusa, Molnár Csenge, valamint a Szegedi Úszó Egyletet képviselve Fábián Fanni, Fábián Milén, Ulrich Botond és Slíz Bálint.

cof

Az EYOF-on eddig a magyar ifjúsági sportolók 136 érmet szereztek, korábban olyan klasszisok vettek részt a játékokon, mint Bernek Péter, Hosszú Katinka, Zsivoczky Attila, Cseh László, Jakabos Zsuzsanna vagy Risztov Éva. A győri játékokon 152 magyar sportoló indul, akik között ott lehetnek azok a versenyzők, akik a jövő olimpián szereznek majd dicsőséget Magyarországnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.