Sport

Strandfoci: diákolimpiát nyert a Deák Gimnázium

Strandfoci: diákolimpiát nyert a Deák Gimnázium

2017. június 7., szerda
Strandfoci: diákolimpiát nyert a Deák Gimnázium
strandfoci_deak_

Az V-VI. korcsoportosok strandlabdarúgó diákolimpiáján nem talált legyőzőre a Deák Ferenc Gimnázium csapata.

Siófokon ért fel a csúcsra a Deák Ferenc Gimnázium V-VI. korcsoport strandlabdarúgó csapata. A Sun City Szabadidőközpontban rendezett régiós selejtezőt megnyerve, a Kecskemét, a Hódmezővásárhely, a Kiskunfélegyháza és a Csonka Gimnázium előtt végezve jutott el a Deákosok a siófoki országos döntőbe. A 16 csapatot felvonultató mezőny négy négyes csoportra osztódott - innen csoportelsőként lépett a legjobb nyolc közé a szegedi csapat, ahol az élvonalbeli játékossal is felálló Veszprémet győzték le, majd a Siófok elleni elődöntőt is sikerrel vették a Deákosok, így következhetett egy újabb siófoki csapat elleni finálé."Ami sokat segített, hogy két-három olyan játékosunk van, aki nyáron rendszeresen strandfocizik. Elhoztuk a legjobb kapus díjat is, Nagy Gergő átreformálta a kapus fogalmát, hiszen minden meccsen lőtt gólt. Mondhatni, öt a négy ellen játszottunk végig. E mellett iszonyatos győzni akarás jellemezte a társaságot, a csapat tagjai közül heten is végzősök, így nagyon szerették volna megmutatni, hogy tudnak nyerni valamit ebben a sportágban" - összegzett

Kispál Csaba

, a csapat edzője, az iskola testnevelője. A diákolimpiai bajnokok tagjainak nagy része egy osztályba jár, valamint futsalban is egy csapatban játszanak vagy játszottak, a torna előtt pedig a Sun Cityben gyakoroltak pár alkalommal - ugyanakkor voltak olyanok, akik most ismerkedtek a strandlabdarúgással. A Deák sikerét az iskola alapítványától kapott támogatás is segítette."Tizenketten voltunk, ebből heten elballagnak, öten maradnak. Több olyan kilencedikes-tizedikes van, akik kimaradtak a csapatból, ők készülnek a jövőre. Országos döntőt ritkán nyer egy gimnázium csapata, ezért sokat kell dolgozni, és egy fele kell húzni a szekeret" - tette hozzá Kispál Csaba. A döntőt követően a Balaton partján ünnepelt a csapat, ahol az edző sem úszta meg szárazon, hiszek a fiúk a Balatonba dobták trénerüket. "Kellemes érzés volt a torna után fürödni a Balatonba, és a győzelem után hátradőlni. Hazafele a buszon énekeltünk, megadták a módját a fiúk" - mondta Kispál Csaba.

A Deák Gimnázium eredményei

Deák - Budapest Pogány 6-1 Deák - Jászberény 7-0 Deák - Pápa 3-1

Negyeddöntő:

Deák - Veszprém: 3-2

Elődöntő:

Deák - Siófok Krúdy 5-4

Döntő:

Deák - Siófok Perczel 4-2

A csapat tagjai:

Deák Donát, Kisfaludi Tamás, Kiss Roland, Pető Bence, Kovács Gergő, Ördögh Kristóf, Molnár Szabolcs, Dani Péter, Sándor Alex, Nagy Gergő, Albert Csaba, Danicsipak Nobert. Testnevelő: Kispál Csaba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.