Sport

Moszkvai ezüstérem birtokosa lett a kicsi Hód

Moszkvai ezüstérem birtokosa lett a kicsi Hód

2017. június 9., péntek
Moszkvai ezüstérem birtokosa lett a kicsi Hód
kopornyikkata_uszas2

Kopornyik Kata Moszkvában járt, ahonnan a hét elején tért haza, tele élményekkel, és nem utolsósorban egy ezüstéremmel. A Hód Úszó SE fiatal hableánya csodásan érezte magát a Bajnokok Olimpiáján, azonban a repülést és az orosz ételeket kihagyta volna.

Bajusz Andi

tanítványa, a hét és fél éves kislány meghívásos alapon jutott ki Moszkvába, az Együtt a Daganatos Betegekért Alapítvány támogatásával. Kata lassan öt éve tünetmentes, így hamarosan gyógyultnak tekinthető, a Moszkvában töltött öt nap pedig csak még inkább feltöltötte energiával. Minden nap ajándékokat kapott, amelyből szüleinek és két testvérének is hozott haza. Kata elmesélte, hogy Moszkvában az úszáson kívül futottak, de arcfestésen és kézműves foglalkozáson is részt vett a többi gyermekkel. A fiatal úszó a medencében is megmérettette magát, második helyet szerzett, így egy ezüstéremmel is gazdagabb lett. A versenyek tetszettek neki a legjobban, azonban a repülést, illetve az orosz ételek nem élvezte, ugyanis az ízvilág nem jött be neki. Kata anyukája,

Faragó Gréta

azt mondta, hogy nagyon kötött programjuk és pörgős napjaik voltak kint a fiataloknak. A sportfoglalkozások után azonban mindig játszottak.

kopornyikkata_uszas

Kata egyáltalán nem fáradt az út után, gőzerővel készül a hétvégi Óvodától az Olimpiáig elnevezésű versenyre, melyet Szentesen rendeznek meg. Arról, hogy milyen eredmények vár, Kata rövid gondolkozás után azt mondta: jó lenne egy első hely.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.