Sport

Moszkvában úszhat a Hódok büszkesége

Moszkvában úszhat a Hódok büszkesége

2017. június 1., csütörtök
Moszkvában úszhat a Hódok büszkesége
kopornyikkata1

Kicsi a bors, de erős. Ez halmozottan igaz a Hód Úszó Egyesület hét és fél éves büszkeségére, Kopornyik Katára. A kislány csütörtökön Moszkvába utazik, ahol a Győztesek Olimpiáján vehet részt, ugyanis ő már a hullámoknál sokkal veszélyesebb dologgal, egy szörnyű betegséggel is megküzdött, melyből a pici lány került ki győztesen.

Kata tavaly szeptember óta egyesületi tag, először

Szabó Tamásnál

sajátította el az alapokat, majd

Bajusz Andihoz

került. Az úszás a kis tehetség életének a része, el sem tudja képzelni nélküle a napjait.

Faragó Gréta

, a kislány anyukája elmesélte, hogy Katának nagyon jó a ritmusérzéke, és jól is mozog, így felvetődött, hogy fitness-re is járhatna az úszás mellett, de hallani sem akar róla a kis bajnok. Kata igazi harcos, ugyanis 2013-ban leukémiát diagnosztizáltak nála az orvosok. Nagyon kemény időszak követte a betegség kiderültét, ugyanis kilenc hónap kemoterápián, majd ez után gyógyszeres kezelésen is át kellett esnie a kislánynak, és mindet nagyon jól viselte. Jövőre fog letelni az öt év tünetmentesség, és akkor gyógyultnak tekinthető a fiatal úszó.

kopornyikkata2

Az Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítvány idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a Győztesek Olimpiáját, melyre Kata is meghívást kapott. Kedvenc úszásneme a gyorsúszás, és ebben is fog elindulni Moszkvában. Kata nagyon várja az utazást, szülei már kevésbé, hiszen nagyon féltik. Kata válasza erre az aggodalomra csak ennyi volt: "Anya, gondolj bele, hogy mi történik akkor, ha soha többé nem fognak hívni, ezért fontos most elmennem!" Édesanyja szerint Kata gondolkodása meghaladja a korát, amely az átélt megpróbáltatásoknak is köszönhető. Szerencsére azonban az életkedve semmiben sem szenvedett csorbát, az egyesület pedig büszke lehet, hogy egy ilyen hős(nő) van a tarsolyukban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.