Sport

Labdarúgás: új kihívások előtt Vasas Gábor

Labdarúgás: új kihívások előtt Vasas Gábor

2017. június 20., kedd
Labdarúgás: új kihívások előtt Vasas Gábor
mako_asotthalom27_gs

Két év elteltével klubot vált az Ásotthalom TE kapusa, Vasas Gábor, aki az NB III-ból kiesett Méhkeréken folytatja pályafutását.

2015 nyarán igazolt az Ásotthalomhoz

Vasas Gábor

, aki két szezon elteltével elhagyja a homokháti klubot. A következő idényt a tavalyi Békés megyei bajnoknál, az NB III-ból kihulló Méhkeréknél kezdi meg a 27 éves futballista. "Szezon közben meg is nézték az egyik meccsünket, Méhkeréken pedig kimondott cél a visszakerülés az NB III-ba. Sokat gondolkoztam rajta, de úgy érzem, jót is fog tenni ez a környezetváltás, mert mintha beleszürkültem volna a Csongrád megyei futballba. Komoly célokért küzdhetek új csapatomban. Több csapat is megkeresett, de itt egyértelműen a bajnoki cím megnyerése volt a cél" - fogalmazott döntése hátteréről Vasas Gábor. Az utóbbi években csapatainál abszolút elsőszámúként számításba vett kapus nem csak új megyében, hanem új szituációban is találhatja magát, hiszen a Méhkeréknél a klubot hosszú ideje szolgáló, rutinos

Patka Györggyel

kell megküzdenie azért, hogy ő állhasson a gólvonal előtt - miközben a legutóbbi három szezonban csak két piros lap miatt hagyott ki két találkozót, az összes többi, összesen mintegy 60 meccsen egyaránt kezdő volt. "Ahogy megyét váltok, egyben egy másik kihívás is párosul mellé. Ezért edzettem egész életemben, hogy tudjak küzdeni a posztomért. Futsalban játszottunk már egymás ellen, most viszont riválisok leszünk. Hosszútávon terveznek velem a csapatnál, a jövő pedig az enyém" - tette hozzá Vasas Gábor, aki számára szinte összefolyik a két nagypályás idény, hiszen egy ötnapos, testvéreivel töltött spanyolországi nyaralásból való hazatérést követően másnap már edzésen vett részt. Idén is elindul az FC Junior Sport színeiben a strandlabdarúgó NB I-ben, a homokon lejátszott meccseken, állóképességben és gyorsaságban szerzett tapasztalatokat a nagypályás szezonban is hasznosíthatja. "A tavalyi idényem ráment arra, hogy elsajátítsam a technikát, a homokon lejátszott meccsek pedig segíthetnek majd a nagypályán is" - zárta a kapus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.