Sport

Labdarúgás: vereséggel zárt a Szeged-Grosics

Labdarúgás: vereséggel zárt a Szeged-Grosics

2017. június 4., vasárnap
Labdarúgás: vereséggel zárt a Szeged-Grosics
szeged2011_siofok30_gs

Kétgólos hátrányát nem tudta eltüntetni a Szeged 2011-Grosics Akadémia, így kikapott a Békéscsabától a szezonzárón.

Több fiatal is helyett kapott Klausz László idei utolsó kezdőcsapatában: a Békéscsaba ellen búcsúzott az idénytől a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Jó iramban, lendületesen kezdődött a meccs, az első negyed órában főképp kiugratásokkal operáltak a csapatok, de ezek nem hoztak eredményt egyik oldalon sem. Az első húsz perc végén aztán felpörögtek az események: előbb Viczián és Zádori fejpárbaja után, majd Kasuba belépőjét követően is büntetőt kaptak a csabaiak, akik mindkét tizenegyest értékesítették, így hamar kétgólos előnyre tettek szert. Mészáros Márk szabadrúgása, majd Balogh Gusztáv ollózása után is meglehetett volna a szépítés, de Ribánszki mindkétszer bravúrosan védett - végül a fél óra után a Szeged-Grosics is kapott egy tizenegyest, miután Mészárost rántották le a tizenhatoson belül. Germán berúgta, így zárkóztak a szegediek, azonban Urbin nem sokkal később megszerezte a meccs első akciógólját is, miután szépen ellőtte a hosszú felsőbe a labdát, 1-3. Bár olykor fölénybe került az Előre, de az eredményt tekintve semmiképp sem volt ekkora különbség az első 45 perc folyamán a két csapat között. A szünet után egy harapós Szeged-Grosics jött ki a pályára, amely abszolút nem feladva a meccset, mindent megtett azért, hogy legalább egy pontot megmentsen – mi több, a játékrész első fele abszolút a szegediekről szólt, de hol Ribánszki, hol a csabai védelem nyújtott kiemelkedőt. Az idő ráadásul az Előrének dolgozott, a csabaiak pedig végig higgadtak tudtak maradni, így az utolsó negyedórára is meg tudták őrizni kétgólos előnyüket. Az utolsó percekre már alább hagyott a Szeged-Grosics fölénye, így nem sikerült felállni a kétgólos hátrányból – ezzel pedig tizenegyedik vereségét könyvelhette el a csapat, amely így 51 ponttal zárta a 2016/17-es idényt.

Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 600 néző
2017. június 4., 18.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Békéscsaba 1912 Előre
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Zierkelbach Péter * Asszisztens: Kis Zoltán, Iványi István
1
-
4

Merkantil Bank Liga NB II. 38. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Békéscsaba 1912 Előre 1 - 4 (1-3)

Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 600 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kis Zoltán, Iványi István).

Szeged-Grosics:

Szántai - Zabari, Jagodics (Hegedűs M. - a szünetben), Farkas M., Povázsai, Coroian, Pászka, Mészáros M., Kasuba, Germán, Balogh G.

Vezetőedző:

Klausz László.

Békéscsaba:

Ribánszki - Bényei (Juhász, 69'), Szélpál, Kelemen, Pilán, Viczián, Nagy I., Birtalan, Szalai (Beszterczei, 79'), Urbin, Gránicz (Bagi, 68').

Vezetőedző:

Boér Gábor.

Gól:

Germán (34' - tizenegyesből) ill. Birtalan (20' - tizenegyesből), Urbin (23' - tizenegyesből, 37'), Bagi (90').

Sárga lap:

Mészáros M. (42'), Balogh G. (44').

Online közvetítésünk

VÉGE

90+1'
Ez a vége, a Békéscsaba komoly előnyre tett szert, és ugyan derekasan küzdött a Szeged-Grosics a folytatásban, de nem tudta már ledolgozni hátrányát, így vereséggel búcsúzik az évtől.
90'
Bagi még a végén betalál a kissé szétszakadt szegedi védelem mellett, így háromgólosra növeli a csabaiak előnyét.
86'
Elkeseredetten próbálkozik továbbra is a Szeged-Grosics, de jóval többet van a labda a középpályán, mint a korábbi időszakban - már nem olyan gördülékeny a szegediek támadójátéka.
82'
Alábbhagy a szegedi lendület: hiába a majd az eddigi teljes félidőn keresztüli fölény, nem tudott közelebb lépni ellenfeléhez, így már a szerencsére is szüksége lenne Klausz László együttesének ahhoz, hogy elkerülje a vereséget!
79'
Kihasználja harmadik cserelehetőségét is Boér Gábor: Beszterczei áll be Szalai helyett az Előrébe.
74'
Jóval kevesebb időt tölt a szegedi kapu előtt a Békéscsaba: most eljutnak egy szögletig, de ebből sincs komolyabb veszély. A Szeged-Grosics sok energiát mozgósít, az akarata szerint is zajlik a meccs - csupán a gól hiányzik a játékból!
69'
Újabb csabai csere: Bényei jön le, Juhász a helyén az utolsó húsz percre.
68'
Cserél a Békéscsaba: a kétgólos Urbin helyett Bagi István a pályán.
67'
Balogh! Elképesztően aktív, rengeteg támadásban részt vesz - mi több, ezúttal gólt is szerez, csakhogy les címén érvényteleníti azt a játékvezető, marad az 1-3.
65'
Megint Balogh Gusztáv, aki ezúttal is le tud válni emberéről, ezúttal pedig már lövőhelyzetig is tudja vinni a labdát, azonban labdája elzúg a keresztléc felett.
62'
Hosszú idő után egy vendég lehetőség: Nagy István lőtt cselei után, de Szántai lábbal hárítani tudta kísérletét.
59'
Egyértelmű mezőnyfölényben van a Szeged-Grosics, amely sorra jut el a csabai tizenhatoson belülre: előbb Hegedűs Martin lövése hal el a blokkban, majd megint egy szabadrúgás, amit csak kiütni tud ezúttal Ribánszki, a kipattanóra érkező Hegedűst pedig elég határozottan választják el a labdától.
55'
Ribánszki! Povázsait buktatják, az ezért járó szabadrúgást ívelik be remekül, amit Farkas bólint kapura, de Ribánszki nagyon magabiztosan fogja ezt a nem könnyű fejest. Állandósulni látszik a szegedi nyomás.
52'
Pászka előtt van egy kis terület, amit ki is használ egy átlövésre: sajnos nem fog kaput, de az elmondható, hogy agresszívabban kezdte a második félidőt a Szeged-Grosics, és oda is tudja szorítani kapuja elé a Békéscsabát.
50'
Megint egy kiváló ütemű közbelépés, pontosabban fejelés ezúttal, mert egy szögletet már "meg is bólintott" Germán, akinek a fejéről lelopta Kelemen a labdát.
46'
Jagodics nem jött már ki a második félidőre, helyette Hegedűs Martin a folytatásban a pályán.
46'
Folytatódik a találkozó, a szünetben egyet cserélt Klausz László.

SZÜNET

45'
Ez a félidő vége: azt semmiképp sem mondhatjuk, hogy eseménytelen lett volna a meccs, azonban nehéz dolga lesz a Szeged-Grosicsnak, ha el szeretné kerülni a vereséget az idény utolsó bajnokiján.
45'
Nagy István állt oda, azonban a sorfalba bombázza a labdát.
44'
Balogh Gusztáv kap sárgát, miután visszazárva szerelte Urbint, azonban a játékvezető mindezt szabálytalannak vélte, és be is sárgázta a szegedit. Mindezek mellé remek helyről lőhet szabadrúgást a Békéscsaba.
43'
Ismét Balogh, aki nagyon jól indul el, de ez a labda egy leheletnyivel hosszú neki, nem tudja már befutni. Előbb-utóbb ezekből az indításokból egy biztosan el fog sülni!
42'
Mészáros Márk kapja a meccs első sárgáját egy elkésett belépőért.
37'
Gól, megint kettő a különbség! Gyorsan visszaállítja kétgólos előnyét a Csaba, és ezzel megszületik az első akciógól a meccsen: Urbin addig kavargatott, amíg lövőhelyzetet talált, és szépen elcsavarta a hosszúba a labdát, 1-3!
34'
GÓÓÓL! Germán higgadtan értékesíti a büntetőt, Ribánszkinak esélye sem volt a hárításra, 1-2!
33'
EZ IS TIZENEGYES! Zierkelbach nem szívbajos, befújja a harmadikat is! Most Mészáros indult el balról befelé, és csak lerántva tudták őt megállítani a tizenhatoson belül, szépíthet a Szeged-Grosics!
31'
Balogh Gusztáv harmadik lehetősége: ismét remekül startol el egy kiugratásra, de ezt sem tudja végigjátszani gólig - minden esetre elég élén ott elöl a fiatal csatár, abszolút benne van a játékában a gól, ahogy a Szeged-Grosicsban is!
30'
Nem mintha eddig rossz lett volna, de a két gól után is élvezetes meccs zajlik a pályán: Szántait is többször megdolgoztatták a csabaiak, de rendre résen volt a Szeged-Grosics kapusa.
27'
Ez látványos volt! Előbb Mészáros szabadrúgása után kellett nagyot védeni Ribánszkinak, aki szögletre ütötte a labdát - majd a beívelt labdánál Balogh Gusztáv próbálta meg lemásolni Mandzukic tegnapi, parádés gólját a BL-döntőből, azonban itt elmaradt a befejezés.
25'
Pillanatok alatt nehéz helyzetbe került a Szeged-Grosics, de azért meg kell jegyezni, a Békéscsaba az idő teltével egyre jobban felpörgött a meccsre, és átvette a kezdeményezést, még ha ez helyzetekben kevésbé is mutatkozott meg.
23'
Urbin sem rontotta el, így megduplázta a Békéscsaba előnyét - két tizenegyessel 2-0-ra vezetnek a vendégek.
22'
EZ IS BÜNTETŐ! Másodjára is tizenegyest kap a Békéscsaba, ezúttal Kasuba hagyta kint a lábát, amin rutinosan elesett ellenfele, ezt pedig Zierkelbach játékvezető be is fújta!
20'
GÓL! Birtalan állt a labda mögé, aki magabiztosan értékesítette a büntetőt, így vezetéshez juttatta csapatát, 0-1!
19'
TIZENEGYES! Jóformán a semmiből megszerezheti a vezetést a Békéscsaba! Egy légi párbajt vívott Zádori és Viczián, ami után a csabai játékos földre került, Zierkelbach pedig a mészpontra mutatott!
15'
Megint Balogh bújna ki, most egy kicsit jobb ütemben is jön az indítás, de nem tud vele betörni a kapuig. Van ráció és veszély ezekben a támadásokban, de egyelőre egy-egy utolsó megoldás hiányzik!
13'
Ez sem sokon múlt, Zabari lépett volna ki remek helyzetben, de mire ziccerbe került volna, pont odaért a csabai védő, és az utolsó pillanatban tisztázni tudott előle.
11'
Az első csabai lehetőségek: előbb Szalai lőtt kapu mellé, majd Kelemen is fejét is megtalálták, de ő sem tudta pontosan a kapu felé továbbítani a labdát.
7'
Ebben több is lehetett volna! Balogh lépett ki egy indításnál, azonban egy picit hosszú volt a labda számára, Ribánszki jött, azonban tisztázásával pont a csatárt találta el, de róla nem a kapu felé pattant a labda, marad a 0-0.
4'
Egyelőre főképp a középpályán zajlik a játék, bár az iramra nem lehet panaszunk: a két csapat alaposan meghajtja az év utolsó meccsének elejét, lendületesen próbálják felépíteni akcióikat.
1'
A kék-feketében futballozó Szeged-Grosics kezdte a találkozót, a Békéscsaba tiszta fehérben lép pályára.

17.55

- Köszöntjük olvasóinkat, az idény utolsó mérkőzése kezdődik hamarosan a Szeged 2011-Grosics Akadémia számára. Klausz László együttesében ezúttal több fiatal is a kezdőben kapott lehetőséget, így Balogh Gusztáv, Kasuba Dániel és Povázsai Zsolt is ott lesz a kezdő sípszótól. A szegediek mestere a meccs során Molnár Péter kapus mellett Geiger Norbertet, Horváth Attilát, Andorka Pétert, Hegedűs Martint és Farkas Aurélt vetheti be.

A mérkőzés Zierkelbach Péter sípszavára 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.