Sport

Labdarúgás: küzdelmes meccset nyert a St. Mihály FC + FOTÓK

Labdarúgás: küzdelmes meccset nyert a St. Mihály FC + FOTÓK

2017. június 3., szombat
Labdarúgás: küzdelmes meccset nyert a St. Mihály FC + FOTÓK
szentmihalyi_palyaavato10_gs

A piros-sárgák leküzdötték az Üllést, de hiába előzték meg ezzel a Balástyát, a versenykiírás szerint búcsúzni kényszerülnek a megye II-től.

Szeged-Szentmihály, 100 néző
2017. június 3., 17.00
St. Mihály FC
Üllési ISE
A meccs véget ért.
Játékvezető: Szalai Szabolcs István * Asszisztens: Bánáthy János, Brezovai Zoltán
1
-
0

Labdarúgó megyei II. osztály 29. forduló:

St. Mihály FC - Üllési ISE 1-0 (0-0).

Szeged-Szentmihály, 100 néző, vezette: Szalai Szabolcs István (Bánáthy János, Brezovai Zoltán).

St. Mihály FC:

Szél - Miklós Nagy, Csobán R., Csobán K., Nagy Á. (Fábián-Saleh H. 77'), Simon, Nagypál (Kaszab B. 89'), Olajos, Hufnágel, Fodor (Kohlrusz 65'), Szabó D. (Babarczi M. 82'). Játékos-edző: Kohlrusz Oszkár.

Üllés:

Papp - Jánk, Mihalkó D., Gyuris, Zádori Dá., Lapu (Kormányos 65'), Kormos, Vér, Bazsó F., Bacsa, Peták.

Gólszerző:

Nagypál Z. (85')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
90'
Szél Bence melléütött egy szögletnek, de megúszták a hazaiak, felszabadítottak, és harsant is a hármas sípszó. A küzdelmes, kevés helyzetet hozó, döntetlenszagú mérkőzést a sikerért picivel talán többet tevő, a három pontot jobban is akaró St. Mihály nyerte az Üllés ellen, ezzel 25 pontjával az ugyancsak 25 pontos Balástyát megelőzve feljött a tizennegyedik helyre. Ettől függetlenül mivel a Móraváros megverte a Csengelét, immár 30 ponttal áll, azaz a versenykiírás értelmében a szentmihályiak és a balástyaiak kiesőnek tekinthetők függetlenül a 30. forduló eredményeitől.
86'
Hatalmas egyenlítési lehetőség maradt ki, egy lecsorgó labdát zúdíthatott volna a hálóba Jánk Tamás, de lyukat rúgott.
85'
GÓÓÓL 1-0! Némiképp váratlanul vezetést szerzett a St. Mihály FC. Üllési rohamok közepette egy gyors hazai kontra indult meg, mely lelassult a vendégek tizenhatosa előtt, Hufnágel Péter valahogy mégis áthámozta magát a védőkön, Nagypál Zoltánhoz passzolt, aki ezúttal remekül ívelt a kapus fölött a hálóba.
84'
Óriási helyzetet hagyott ki a rohamokba kezdő Üllés. Kormányos Csaba több embert hagyott faképnél, elhúzta a labdát Szél Bence kapus mellett is, majd az üresen tátongó ketrec felé gurított, Simon István elképesztően jó ütemben ért vissza, és vágta ki a labdát a gólvonalról.
80'
Szabó Dániel esett el az üllési tizenhatoson belül, a hazaiak tizenegyest reklamáltak, de úgy tűnt, nem történt szabálytalanság. Vontatott egyébként a játék, rengeteg a megszakítás, az egy ponttal maximálisan elégedett vendégek gyakran maradnak lent némi időhúzó jelleggel.
76'
Nagypál Zoltán 20 méterről kiváló lövést eresztett el, a labda a jobb felső sarokba tartott, a végén még csavarodott egyet, így a kapufát találta el, ahonnan kifelé perdült. Nincs szerencséje a szentmihályi csapatnak. Lehet, hogy ez volt a meccslabda...
71'
Meddő mezőnyfölényben a szentmihályiak. A csereként beállt Kohlrusz Oszkár egy szép háromszögelést követően a tizenhatos előteréből tudott lőni, a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret a próbálkozása. Fogta is a fejét a játékos-edző, jelezvén, roppant kevés lehetőséget hoz ez a derbi, ki tudja, lesz-e még hasonló esély.
66'
Az alapvonaltól 12 méterre, a tizenhatos és az oldalvonal közötti területről szabadrúgást végzett el a St. Mihály FC, a hazaiak ravaszul a rövid sarkot vették célba, blokkoltak a védők.
65'
Kormányos Csaba lépett pályára Lapu Csaba helyett a vendégeknél, hazai oldalon Fodor Norbertet Kohlrusz Oszkár játékos-edző váltotta.
60'
Olajos Csaba bal oldalról, 40 méterről ívelte a kapu előterébe a lasztit, kicsit le is csúszott, így lett veszélyes, alig tudta kinyomni a felső sarokból az üllési portás. Éledezik a vendéglátó együttes, mely számára továbbra is kedvezőtlen hír, hogy a Móravárosi Kinizsi a szünetben 1-0-ra vezet a Csengele ellen.
55'
Mihalkó Dáviddal nem tud mit kezdeni a St. Mihály. Az üllésiek legjobbja előbb 26 méterről vágott fölé egy szabadrúgást, majd 22 méterről durrantott a léc fölé. Az első kísérlet volt a veszélyesebb, ám a lényeg, hogy állandósult az üllési nyomás.
50'
Üllési próbálkozások és mezőnyfölény itt a fordulás után, a vendégek lábán vándorol a labda, valamire való kísérlet nélkül.
46'
A vendégek kezdték a második félidőt.
SZÜNET!
45'
Vége az első felvonásnak, gólt nem láttunk, helyzetet is csak keveset.
43'
Szép és gyors ellentámadást vezetett Mihalkó Dávid révén az Üllés, a beadás pillanatában blokkolni tudták az akciót a hazaiak. A szentmihályiak számára rossz hír, hogy a párhuzamos meccsen - melyet szintén élőben közvetítünk - vezetést szerzett a Csengele ellen a Móravárosi Kinizsi, ez pedig a St. Mihály megye II-es tagságába kerülhet. Persze sok van még hátra.
39'
Elég visszafogott és defenzív az Üllés, a vendégek teljesen elégedettek a 0-0-lal, zárt védekezésükkel nem tud mit kezdeni a St. Mihály, melyben egyelőre nincs elég erő és lendület. A feketék épp Olajos Csaba újabb távoli kísérletét hatástalanítják.
33'
Egy bal oldali üllési szöglet átszállt a hosszúra, Mihalkó Dávid senkitől sem zavartatva fejelhetett, de ezúttal is gond volt az irányzékkal, pedig Szél kapusnak nem lett volna sok esélye, ha ketrecet talál a bólintás. Amíg az üllésiek a kihagyott zicceren bánkódtak, kontrázott a St. Mihály, Olajos Csaba tálalt Simon István elé, végül egy éber fekete mezes védő közbelépett, és cipője orrával tovább pöccintette a bőrt, mielőtt még nagyobb bajba került volna csapata.
27'
Megint Olajos Csaba vétette magát észre, ezúttal a bal alsót vette célba távolról, nem járt túl Papp László eszén. A játék képe változatlan, kezdeményezőbb a piros-sárga alakulat, de alapvetően kiegyenlített küzdelem folyik a pályán a nagy melegben.
21'
Olajos Csaba szabadrúgása a kapu jobb oldala felé tartott, magabiztosan fogta meg Papp László, az üllésiek hálóőre. Igyekeznek a hazaiak, hisz ők az iksszel semmire sem mennek, az bizonyos.
15'
Az első negyedóra végéhez közeledve egyértelműen átvette az irányítást a szentmihályi gárda. A rutinos Simon István fantasztikus lövést eresztett el 18 méterről, egy arasszal mehetett fölé.
10'
A szentmihályi Olajos Csaba kapott nagyszerű labdát a bal szélen, középen Simon érkezett, de társa kissé kapkodva a lövést választotta, és nem talált kaput. Ez volt a mérkőzés első komolyabb lehetősége.
5'
Kezdeményezőbbek az üllésiek az első percekben, de helyzetet még nem dolgoztak ki.
1'
Megkezdődött az összecsapás. A hazai együttes a hagyományos piros-sárga szerelésében, a vendégek feketében léptek pályára.
16.40: Köszöntjük Önöket Szentmihályról! A mérkőzés és az élő közvetítés 17 órakor indul Szalai Szabolcs sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

Az utolsó előtti fordulót rendezik a megyei II. osztályban, és még éles a harc a bennmaradásért. A versenykiírás értelmében a 14. és a 15. pozícióban végző alakulatok kiesnek a megye III-ba. A hátsó régióban a tizenkettedik Székkutas az utóbbi hetek menetelésének köszönhetően már fellélegezhetett. A tizenharmadik Móravárosi Kinizsinek 27, a tizennegyedik Balástyának 25, míg a sereghajtó St. Mihály FC-nek 22 pontja van. Közülük a Balástya eggyel több meccset játszott, és épp most szabadnapos. A szentmihályiak meg is előzhetik riválisukat, ha megverik az Üllést, ugyanakkor azért is szorítaniuk kell, hogy a párhuzamos derbin - melyet szintén élőben közvetítünk - a Móraváros ne nyerjen a Csengele ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.