Sport

Labdarúgás: sérülten is duplázott a makói hátvéd

Labdarúgás: sérülten is duplázott a makói hátvéd

2017. június 12., hétfő
Labdarúgás: sérülten is duplázott a makói hátvéd
mako-nagykanizsa016kf

Sikerült a Makó terve az NB III-ért vívott osztályzó első mérkőzésén: a Maros-partiak háromgólos előnyből várhatják a zalai visszavágót, ebben nagy szerepe volt a játékot sérülten is vállaló Hacker Bencének.

Nehezen kezdődött, aztán kiválóan végződött. Ugyan a Nagykanizsa beszorította a Makót a harmadosztályú tagságért játszott osztályzó odavágóján, ám a Csongrád megyei bajnok a félidő felénél egy szöglet után betalált, majd még éppen a szünet előtt meg is duplázta előnyét. A Nagykanizsa ugyan nagy erőket mozgósított a találkozón, de a szépítése után visszaállt a háromgólos különbség. Ha el nem is dőlt minden, de a Makó kedvező helyzetből várhatja a második kilencven percet. "Teljesen más volt az iram, mint egy bajnoki mérkőzésen. Az első 15 perc az övék volt, nagyon ránk jöttek, meg is zavarodtunk egy picit. Időre volt szükségünk ahhoz, hogy ebből kijöjjünk, de szerencsére át tudtuk vészelni ezt az időszakot. Ezt követően kiegyenlítettebb volt a játék, és nagyon jókor szereztük a góljainkat. Nagyon elfáradtunk, de az NB III-ért meg kell küzdeni" - fogalmazott portálunknak a Makó játékosa,

Hacker Bence

. Az idegenben lőtt gól ugyan megvan a Nagykanizsának, de ezt a különbséget nem lesz könnyű eltüntetni a visszavágón. Mint a hagymavárosiak hátvédje is kitért rá, elsősorban az volt a céluk, hogy ne kapjanak gólt. Ezt nem tudták megvalósítani, így viszont a negyedik találatukra nagy szükség volt. "Azt gondolom, így is nehéz visszavágó előtt állunk. Látszott, hogy egy jó, hajtós csapattal van dolgunk, akik biztos, hogy le fognak támadni bennünket. Kár a kapott gólért, de meccs előtt aláírtuk volna a 4-1-s végeredményt. Nem nagyon emlékszem olyanra, mint ami most történt, hogy jóformán az összes lehetőségünket gólra tudtuk váltani" - nyilatkozta a meccsen duplázó játékos, aki két szöglet után volt eredményes: ő juttatta vezetéshez csapatát, majd a szünet után ismét a félidő felénél talált be, amikor csatárerényeket csillogtatva fordult be védője mellett, és lőtt az alsó sarokba.

mako-nagykanizsa009kf

A Makó négy góljából kettőt közvetlenül, egyet közvetetten szöglet után szerzett - nagyban köszönheti tehát a pontrúgásainak is előnyét Méhes Tibor együttese. "Egész szezonban jellemző volt ránk, hogy eredményesek vagyunk pontrúgásokból. Ősszel elsősorban Kalász Zoli jeleskedett ebben, most próbáljuk őt pótolni. Azért is nagy szó, hogy ez most sikerült, mert magasságban jóval fölöttünk járt az ellenfél, mégis két fejesgólt tudtunk szerezni. Mikor edzéseken felmegyek, akkor Ibrahimovicot szoktam emlegetni, őt próbálom utánozni. Szerencsém is volt a második gólnál, mert elakadhatott volna, megdícsérték a mozdulatot" - emlékezett vissza Hacker Bence, aki két hete, a Kiskundorozsma elleni bajnokin szedte össze deréksérülését, ami még nem teljesen jött rendbe, és mint hozzátette, a meccs során is voltak olyan időszakok, amikor zavarta, de ez egy olyan találkozó volt, ahol játszania kellett. "Jól mondta a mesterünk, a halottak is feltámadnak egy ilyen meccsre. Én bizonytalan voltam a játékomban, pénteken is azt mondtam, bármikor benne van, hogy belenyilal, és nem tudok játszani, nagyon örülök, hogy így tudtam játszani" Háromgólos előnye tükrében kérdéses, mennyire kell majd védekező játékot játszania a Makónak: ha a Nagykanizsa úgy kezdi a meccset, mint az odavágó mindkét félidejét, akkor élhetnek át meleg pillanatokat Rakonczai Zoltánék. "Nem hiszem, hogy mást kell játszanunk, bár ezt a szakvezetésnek kell megítélni. A védekezés nem a mi játékunk, tele vagyunk támadó típusú játékosokkal, viszont minden alapja a stabil, masszív védekezés. Elöl, a gyors emberekkel lesz keresnivalónk a visszavágón is. Még talán a makóinál is nagyobb pályán kell majd játszanunk. A klub vezetése is megpróbál mindent megtenni a sikerért, így már pénteken elutazunk. Reméljük, elég lesz ez a három gól, de úgy kell játszanunk az első perctől kezdve, mintha nem lenne előnyünk. Eddig sem volt ebből gond a csapatnál, a sikerhez nagyon koncentráltan és egységesen kell játszanunk" - tekintett a szombati visszavágóra Hacker Bence, majd úgy folytatta: ellenfelük biztosan ki akarja tolni ezt az időszakot legalább 30 percre, hiszen nincs más választásuk. "Egy másodpercre sem szabad, hogy kihagyjon a figyelmünk. Szerencsénk is volt, mert a meccs elején nem kaptunk gólt, a szünet után Garamvölgyi Csabi fogott egy nagyot, és volt egy nagy mentés is a védelemtől, alakulhatott volna másképp is ez a meccs. Nálam okosabbak és bölcsebbek is azt szokták mondani, a győzelmet nem kell megmagyarázni. Mindenki nagyon odatette magát, ráadásul rég nem látott nézőszám előtt játszhattunk" - zárta a makói játékos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.