Sport

Labdarúgás: jó szezont futott az egységes csongrádi csapat

Labdarúgás: jó szezont futott az egységes csongrádi csapat

2017. június 9., péntek
Labdarúgás: jó szezont futott az egységes csongrádi csapat
fk_szeged-csongrad025kf

Bár a szezon vége nem úgy alakult, ahogy azt szerették volna, Csongrádon nem lehetnek elégedetlenek a csapat idei szereplésével. Szűcs Róbert együttese a Csongrád megyei első osztály második helyén zárta a 2016/2017-es szezont, a vezetőedzővel értékeltük csapata teljesítményét.

A tavalyi negyedik hely után a szezon előtt azt a célt tűzte ki a Csongrád TSE csapata, hogy szeretne még egyet előre lépni és az első három hely valamelyikét bezsebelni. Szűcs Róbert csapata parádés őszi szezont produkált, a téli szünetet a tabella élén tölthette, mindössze öt pontot veszített és csupán nyolc gólt kapott az őszi mérkőzéseken. A téli szünetben aztán a Bordány elleni döntőben megnyerte a Téli Bajnokságot, a tavaszi szezont pedig a nagy rivális Makó otthonában aratott győzelemmel indította és komoly eséllyel pályázott a bajnoki cím megszerzésére. „Egész szezonban nyomás alatt játszottunk, de ezt a nyomást saját magunkra helyeztük azzal, hogy már az előző évben is jó eredményt értünk el a negyedik hellyel, idén pedig szerettünk volna az első háromban zárni. Persze, evés közben jön meg az étvágy, így már a bajnoki címet is megcéloztuk, pontszámban pedig meg is nyertük volna, de sajnos a technikai gondok miatt jött a pontlevonás, így a második helyen fejeztük be a szezont. Egy két éves munkafolyamat áll mögöttünk, azt gondolom, hogy a játékunk sokat fejlődött, egy gyors, támadó focit játszottunk minden mérkőzésünkön, de azt is figyelembe kell venni, hogy az ellenfeleink 90 százaléka nagyon defenzív taktikával állt ki ellenünk, ami nagyban megnehezítette a dolgunkat” kezdte az értékelést Szűcs Róbert, a Csongrád TSE vezetőedzője. Az ominózus SZVSE elleni bajnoki nagyban határozta meg a csapat szezonjának végkimenetelét, ugyanis Koncz Edvárd érvényes sportorvosi nélkül lépett pályára a 3-1-re megnyert találkozón, amiért a Magyar Labdarúgó Szövetség négy pontot vont le a csongrádi csapattól, ami aztán döntően befolyásolta a bajnokság végkimenetelét. „Két NB II-es csapattal is játszottunk a tavaszi szezon elején, ami úgy gondolom, hogy kellett ahhoz, hogy a játékosaim fejlődjenek. A bajnokság azon szakaszában viszont úgy éreztem, hogy picit fáradtabb is a csapat, majd jött a Bordány elleni betli, de szerencsére át tudtunk lendülni ezen a holtponton. A bajnok Makót oda-vissza meg tudtuk verni, ami egyértelműen mutatja a csapat erejét, de a Tiszasziget ellen például két nagyon nehéz mérkőzést játszottunk” – tette hozzá a vezetőedző.

tiszasziget_csongrad37_gs

Nagy változást jelentett az őszi szezonhoz képest, hogy sokkal több gólt kapott a Csongrád, meg kell jegyeznünk ugyanakkor azt is, hogy a legtöbbet ők lőtték, szám szerint 89-et. A legeredményesebb Rácz Dezső volt a maga 15 góljával, de hét játékos mondhatja el magáról hogy legalább hat gólt lőtt ebben az idényben, ami jól mutatja milyen egységes csapatként működött a Csongrád. „Amikor a gólok nagy részét kaptuk, már jó néhány találattal vezettünk azokon a mérkőzéseken, így érdemben nem osztott vagy szorzott a dolog, de persze lényegesen több gólt szereztek az ellenfeleink, mint ősszel. Ennek többek között az is lehetett az oka, hogy igyekeztem folyamatosan forgatni a játékosokat, szerettem volna mindenkinek játéklehetőséget adni. Az alapozásunk nem sikerült száz százalékosan télen, nem mindig tudtunk úgy edzeni, hogy mindenki ott van, így azt is vártam, hogy a tavaszi szezonban az első négy-öt mérkőzésen még nem lesz tökéletes a játékunk, akadozhat picit a gépezet, ami be is igazolódott” – emlékezett vissza Szűcs Róbert. „Elvárom a játékosaimtól, hogy mindig keressék a jó helyzeteket és szerencsére már ők is idomultak a felfogásomhoz abban, hogy néha még a legjobb helyzetből is lepasszolják a labdát, hogy még jobb lehetőséget dolgozzanak ki. Ezt a gólra törő játékot szeretnénk a továbbiakban is játszani, mert az a legfontosabb, hogy mi is jól érezzük magunkat a pályán és a közönség is jól szórakozzon, hiszen erről szól ez a játék.” Hogy mire lehet képes a csapat a következő szezonban, az egyelőre kérdéses, de megvannak a tervek. „Július elején kezdjük meg a következő szezonra a felkészülést, szeretnénk időben elkezdeni felkészülni a bajnokságra. A szerény anyagi körülményeinket tekintve nem tervezünk komolyabb igazolásokat, inkább továbbra is a fiatal, 18-20 éves tehetséges labdarúgókra szeretnénk támaszkodni. Azt gondolom, hogy a következő szezonban is lesz 4-5 hasonlóan erős együttes, akik harcba szállhatnak a bajnoki címért, de azt gondolom, felesleges lenne most a bajnoki cím megszerzését kitűznünk célul. A legfontosabb, hogy továbbra is támadó szellemben futballozunk és továbbra is olyan ütemben fejlődjön a csapat, mint ahogy az elmúlt két évben. Nyugodt szívvel állíthatom, hogy aki végigkövette az idei megye egyes szezont, az megerősíthet abban, hogy a Csongrád volt a szezon legegységesebb csapata, annak ellenére, hogy végül a különböző okok miatt mégsem sikerült bajnoki címet ünnepelnünk” – zárta Szűcs Róbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.