Sport

Labdarúgás: anyagi okok miatt nem indult a ciprusi Eb-n a délvidéki válogatott

Labdarúgás: anyagi okok miatt nem indult a ciprusi Eb-n a délvidéki válogatott

2017. június 15., csütörtök
Labdarúgás: anyagi okok miatt nem indult a ciprusi Eb-n a délvidéki válogatott
delvidek_valogatott_horvatorszag13_gs

Tavaly óta nem lépett pályára a Délvidéki magyar labdarúgó-válogatott, azonban a munka nem állt meg a csapatnál: jelenleg a megfelelő háttér kialakításán dolgoznak a válogatottnál.

2016 augusztusában

lépett pályára legutoljára

a Délvidéki magyar labdarúgó-válogatott. Akkor a csapat a Szarvason megrendezett I. Magyar Örökség kupában döntőt játszhatott, ám Felvidék csapatától vereséget szenvedett. A délvidéki válogatott egyik nagy célja, hogy pályára léphessen a ConIFA által, a nem szuverén államok számára szervezett tornákon - a legutóbbi Európa-bajnokságot június 4-11. között rendezték Cipruson, ahol három, Magyarországtól elcsatolt terület nemzeti csapata is részt vehetett, így (többek között a visszalépések miatt is) ott volt a tornán Székelyföld, Kárpátalja és Felvidék is. Mint azt a délvidéki csapat szelektora,

Apró Attila

portálunknak elmondta, egyelőre csak elvi támogatásban részesültek, így erre nem alapozhatták a ciprusi nevezést. "A Délvidéki Magyar Labdarúgó Válogatott financiális hátterének megteremtésén dolgozunk ebben az évben és folyamatosan egyeztetünk a lehetséges források felkutatásán. Ilyen lehetne akár a topolyai kezdeményezés, melyet a Magyar Kormány hathatósan támogat vagy esetleg egy komolyabb összefogás Magyarkanizsa Község sportszereplőivel. Természetesen nagyon fáj a szívem - amellett, hogy szívből gratulálok a másik három külhoni magyar válogatottnak -, hogy a mi válogatottunk nem szerepelhet ebben az évben komoly tornán" - fogalmazott Apró Attila. Úgy folytatta, idénre két összetartást terveznek majd a délvidéki labdarúgók számára, tekintettel arra, hogy minden bizonnyal nem rendezik meg idén a Magyar Örökség Kupát, amely a csapat célversenye lett volna 2017-ben. "A játékosokat követjük, bővítjük a tehetségek listáját, de azt azért szeretnénk elkerülni, hogy ez a közös nemzetpolitikai ügy szívességkérésként csapódjon le a politikai és gazdasági élet érintett szereplőinél. Így nem maradt más, mint a lassabb utat választani, de nem teszünk le arról a célunkról, miszerint a válogatott minden délvidéki magyar csapata legyen. Ha csak lehet, akkor koronaként a tóthfalusi és topolyai akadémia munkáján, valamint hozzátegyük mi is a saját értékeinket az egyetemes magyar labdarúgás fejlődéséhez" - így Apró Attila, aki hozzátette, következő mérkőzésüket mindenképpen egy délvidéki helyszínen szeretnék megrendezni, hiszen itt még nem játszhatott a válogatott fennállása során.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.