Sport

Idén is megrendezték a Suli Frizbi Kupát

Idén is megrendezték a Suli Frizbi Kupát

2017. június 1., csütörtök
Idén is megrendezték a Suli Frizbi Kupát
ultimate_frizbi_2017_05_

Harmadjára csaptak össze a szegedi általános és középiskolák ultimate frizbiben.

Az immáron harmadik alkalommal megtartott Suli Frizbi Kupának szokásosan a Kertész utcai UTC pálya adott otthon. A kupát megelőzően a tanév második félévében a szervezők négy szegedi középiskolában tartottak rendszeresen testnevelés órákat a Suli Frizbi Program keretében, ahol az ultimate frizbi alapjait ismerhették meg a diákok, e mellett számos iskolai sportnapon is bemutatták a csapatsportot.

Csiszár Tímea

, az UTC Frizbi szakosztályának vezetője megnyitóbeszédében kiemelte a tavaly május óta elért, szegedi vonatkozású junior eredményeket. A Magyar Frizbi Szövetség a 2016-os év junior korú női ultimate játékosának Király Enikőt, a szegedi Szufla csapat tagját, a Karolina Gimnázium végzős diákját választotta. Idén áprilisban az országos Ultimate Frizbi Diákolimpia döntőjében 3 csapat képviselte a szegedi diákokat: két csapat a Piarista Gimnáziumból és egy a Kőrösy-ből. A szegediek 26 csapatból az előkelő 9. helyezést érték el. Tavaly május óta számos junior korú gyerek kezdett el komolyabban foglalkozni az ultimate frizbivel, iskolai szakkör keretein belül vagy csatlakozva a szegedi Szufla csapathoz. Ezt követően megkezdődtek a mintegy 110 diák részvételével, két kategóriában zajló mérkőzések. Az általános iskolások (felső tagozatosok) között nyolc, a középiskolások között öt csapat versengett egymással. Összesen 35 meccset játszottak le, párhuzamosan négy kézilabda méretű pályán zajlott az öt az öt elleni játék.

Eredmények, középiskolások

1. és 2. hely: Piarista Gimnázium csapatai 3. hely: Eötvös Gimnázium csapata

Eredmények, általános iskolások

1. és 2. hely: Tisza-parti Általános Iskola csapatai 3. hely: Karolina Általános Iskola csapata "A délelőtt jó hangulatban, sportszerű játékkal telt, a diákok és az őket elkísérő testnevelők is lelkesek voltak. Talán már ismert, hogy ez egy olyan csapatsport, ahol nincs bíró (világversenyen sem), a játékosok felelőssége a szabályok betartása és a felmerülő szabálytalanságok behívása, megbeszélése. Öröm volt látni, hogy a versenynap végére már a kicsiknek is sikerült ezt a viselkedésmintát elsajátítani, már maguk is ügyesen kezelték a felmerült vitás helyzeteket. Több pedagógus is ezt emelte ki, mint legfőbb előnyét az ultimate-nek, amellett hogy izgalmas, látványos, és sok gyereket megmozgat" - számolt be az eseményről

Kucsora Róbert

, a Suli Frizbi Program főszervezője" A következő tanévben is folytatódik a Suli Frizbi Program, a tervek szerint 2017 szeptember végén és 2018 májusában újra megmérkőzhetnek a csapatok mindkét kategóriában a vándorkupákért! Aki kedvet kapott a sporthoz, a Szufla ingyenes edzéseket tart egész júniusban minden hétfőn és szerdán 18:00-20:00 az UTC pályán, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak, akár aktív résztvevőként, akár nézőként! Az edzések első fél órájában a Szegedi Amatőr Ultimate Bajnokság zajlik, pörgős meccseket láthat, aki kilátogat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.