Sport

Kajak-kenu: betegség miatt nem indul Szabó Gabriella a szegedi Vk-n

Kajak-kenu: betegség miatt nem indul Szabó Gabriella a szegedi Vk-n

2017. május 22., hétfő
Kajak-kenu: betegség miatt nem indul Szabó Gabriella a szegedi Vk-n
szabo_gabriella

Betegség miatt nem áll rajthoz a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella a május 25-én kezdődő szegedi Világkupán. A versenyző az elmúlt időszakban gégegyulladással bajlódott, ezért visszalépett a versenytől. Szabó helyett a négyesben Hagymási Réka, K-2 500 méteren pedig Lucz Dóra és Nagy Flóra párosa szerepel.

A hétvégén egyeztetett

Hüttner Csaba

felnőtt szövetségi kapitány, a háromszoros olimpiai bajnok

Szabó Gabriella

és edzője,

Likér Péter

a szegedi Világkupa indulásról. Az elmúlt időszakban gégegyulladással bajlódó sportoló úgy döntött, nem áll rajthoz a csütörtökön kezdődő szegedi Világkupa-versenyen. „Gabi a betegsége után ma evezhetett először, ezért nem kockáztatjuk, hogy visszaessen. Úgy döntöttünk, inkább még pihenjen, ne vállalja a Világkupa terhelést és a válogatókra koncentráljon. Gabi helyett

Hagymási Rékát

nevezem a négyesbe, míg párosban

Lucz Dóra

és

Nagy Flóra

kettőse áll rajthoz, vagyis Gabi párja,

Fazekas-Zur Krisztina

csak a négyesben szerepel” – mondta Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány. „Sajnálom, hogy így alakult, mert szerettem volna én is megélni a szegedi Világkupa hangulatát, de jobbnak tartom, ha most a válogatókra koncentrálok, mert fontosnak tartom a sikeres Európa- és világbajnoki szereplést. Már a szegedi rangsoroló előtt betegeskedtem, lázas voltam, a rangsorolót követően pedig gégegyulladásom lett, amelyre antibiotikumot kellett szednem. Több edzés is kiesett, így nem tudnék száz százalékban hasznos tagja lenni a magyar négyesnek” – mondta Szabó Gabriella, aki szurkolóként természetesen jelen lesz a csütörtökön kezdődő Világkupán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.