Sport

A jövő úszóreménységei a Gyarmatiban

A jövő úszóreménységei a Gyarmatiban

2017. május 25., csütörtök
A jövő úszóreménységei a Gyarmatiban
uszas_hmvhely0525

Május 24-27. között rendezik a LXXXIX. Ifjúsági Országos Bajnokságot Hódmezővásárhelyen, amely igazán szoros küzdelmeket ígér. Remélhetően a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda számos siker, és új legenda születésének helyszíne lesz. Az első napon a Hód-Úszó SE háza táján is sikerek születtek, mely elég bátorságot adhat ahhoz, hogy sikeresen zárják az ifi OB-t - írja közleményében a Hód Úszó SE.

Az első nap sajtótájékoztatóval kezdődött, majd az ünnepélyes megnyitóval, illetve középdöntőkkel, döntőkkel folytatódott.

Bienerth Gusztáv

úgy fogalmazott, hogy a mostani verseny az elmúlt időszak megmérettetéseihez hasonlóan mind a ráhangolódást szolgálják az 51 nap múlva kezdődő világbajnokságra, amelyet Magyarországon rendeznek. A Magyar Úszó Szövetség elnöke a 89. Országos Ifjúsági Bajnoksággal kapcsolatban kifejtette, hogy bízik benne, Hódmezővásárhely hű marad a hagyományaihoz és ismét egy színvonalas versenyt rendezhetnek.

Sós Csaba

szövetségi kapitány közölte, hogy szombaton este fogja kihirdetni az ifjúsági Eb-re utazó csapatot, így a versenyzők számára az országos bajnokság ilyen szempontból is fontos, hiszen még az itt elért eredmények alapján is be lehet kerülni a keretbe. Az első nap eredményei a Hódoknál:

Ugrai Panna

a kilencedik helyen végzett 100 méter háton a középdöntőben. A 4X200 méter női gyorsváltón a

Zaka Maja, Nagy Petra, Ugrai Panna

és

Kancsár Mirjam

alkotta csapat a hetedik helyet hozta el a döntőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.