Sport

Vízilabda: a hetedik helyért játszhat a Contitech Szeged Diapolo a BVSC elleni vereséget követően

Vízilabda: a hetedik helyért játszhat a Contitech Szeged Diapolo a BVSC elleni vereséget követően

2017. április 19., szerda
Vízilabda: a hetedik helyért játszhat a Contitech Szeged Diapolo a BVSC elleni vereséget követően
szeged-bvsc020kf

A férfi vízilabda OB I. rájátszásának első mérkőzésén a BVSC otthonában szerepelt Varga Péter együttese, ahol nem sikerült megtörnie rossz sorozatát, ismét vereséget szenvedett a fővárosi együttestől. Ezzel az is eldőlt, hogy a szegedi gárda a 7-8. helyért küzdhet meg a bajnokságban.

A zuglóiak az alapszakaszban kétszer nyertek a szegediek ellen és hazai környezetben, a rájátszás első összecsapásán is magabiztosan diadalmaskodtak. A bajnoki lebonyolítás értelmében a rájátszásban magukkal viszik a csapatok az eddigi egymás elleni mérkőzések pontjait, és amelyik csapat előbb eléri a hét pontot a párharcban, az jut tovább. A fővárosiaknak így egy döntetlen is elég lett volna ahhoz, hogy az 5. helyért küzdhessenek a továbbiakban, míg a Szegednek zsinórban három mérkőzést kellett volna megnyernie. A BVSC két negyedet követően már négygólos előnyre tett szert, Varga Péter csapata számára pedig innen már nem volt visszaút. A vasutasok az ötödik helyért majd a VasasPlaket - PannErgy-Miskolci VC párharc győztesével találkoznak, utóbbi párosítás vesztese a hetedik helyért játszhat a Szegeddel.

Férfi vízilabda OB I., Playoff

MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló - Contitech Szeged Diapolo 14-9 (4-2, 4-2, 2-3, 4-2)

Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: Kovács Cs. Tamás, Csanádi Zsolt.

BVSC:

Györke - Czigány 1, Csapó 2, Török, Létay 2, Kovács P. 1, Pásztor 1. Csere: Szabó Bence, Várnai 1, Ambrus 2, Sugár 1, Mátyok 2, Szabó Bendegúz 1.

Vezetőedző:

Szűcs Levente.

Szeged:

Meixner - Sánta 1, Sedlmayer, Kiss Cs. 1, Manhercz Á. 2, Chilkó 2, Illés 2. Csere: Molnár D. (kapus), Pellei 1, Zsigri, Vukicevic, Szepes, Nagy M.

Vezetőedző:

Varga Péter.

Emberelőny:

4/9 ill. 2/9.

Ötméteres:

2/2 ill. 0/0.

Kipontozódott:

Várnai, Török.

Kiállítás cserével:

Kiss Cs., Manhercz Á.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.