Sport

Női labdarúgás: ízelítőt kapott az NB I-ből a Szent Mihály + FOTÓK

Női labdarúgás: ízelítőt kapott az NB I-ből a Szent Mihály + FOTÓK

2017. április 29., szombat
Női labdarúgás: ízelítőt kapott az NB I-ből a Szent Mihály + FOTÓK
szentmihaly_dvtk

A Cserenkó-csapat sem tudta megállítani a százszázalékos miskolciakat, a DVTK négyet rúgott Tápén.

Szeged-Tápé, 100 néző
2017. április 29., 15.00
Szent Mihály
DVTK
A meccs véget ért.
Játékvezető: Csöngető Endre* Asszisztens: Samu László, Kőhalmi Attila
0
-
4

Női labdarúgó NB II 19. forduló:

Szent Mihály - DVTK 0-4 (0-3).

Szeged-Tápé, 100 néző, vezeti: Csöngető Endre (Samu László, Kőhalmi Attila).

Szent Mihály:

Schildkraut - Temesváry (Papp 61'), Harcel, Szil, Guth, Zimányi Kovács (Horváth 81'), Lévai, Lipták (Szántó 46'), Géczi (Koncz 65'), Vass, Szélpál (Sávai 61'). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

DVTK:

Varga - Sandu, Boros, Tóth, Paranai (Bukovszki 65'), Kresák (Sinka 90'), Jáhn, Újvári, Olar, Markovic, Vachter (Kerekes 90'). Vezetőedző: Fórizs Sándor.

Gólszerzők:

B-M. Sandu (21'), O. Markovic (25', 31'), Boros K. (72')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
92'
Itt a hármas sípszó, teljesen megérdemelten győztek a diósgyőriek, akiknek sok sikert kívánok az NB I-hez! A Szent Mihályra pedig még három kőkemény találkozó vár, hogy kiharcolja az osztályozót.
89'
Zimányi Kovács Anikót Horváth Orsolya váltotta, odaát Kerekes Krisztina és Sinka Alexandra is lehetőséget kapott a végén.
87'
Csendesedik a mérkőzés, a mezőnyben folyik a küzdelem, 20-30 méterre kapujától védekezik a Szent Mihály, sikerül kivágni a labdákat.
82'
Beszorult a Szent Mihály, jobbról-balról ívelgeti be a kapu elé a labdákat a Diósgyőr. Olivera Markovic veszélyeztetett az imént, majd egy kavarodás után a kapufa mentette meg a mieinket az ötödik góltól.
77'
Nyomasztó fölényben a DVTK, már csak szórványos ellentámadásokra futja a cseréket követően a mieink erejéből.
72'
GÓÓÓL 0-4! Itt az újabb diósgyőri találat, egy szép jobb oldali centerezésre az ötösön Boros Kinga érkezett egyedül, és senkitől sem zavartatva lőtt a hálóba.
71'
Egy téves lesbeintés borzolta a kedélyeket. Szil Tünde legalább egy méterrel a védő mögül indul, majd két emberen hámozta át magát, és kapura törhetett volna, de megállította a játékvezető.
66'
Bianca-Marilena Sandu kétszer is veszélyeztetett, az első lövése alig ment mellé, míg nem sokkal ezután közelről vette célba a rövidet, Schildkraut Fruzsina lábbal mentett.
65'
Géczi Bettinát Koncz Bernadett váltotta a szegedieknél, és cseréltek a vendégek is, Bukovszki Mónika érkezett Paranai Enikő helyére. Érdekességek a két cserével kapcsolatban: Géczi Bettina a szentmihályi futsalcsapattól érkezett erre a meccsre, és kimagasló védőmunkával hívta fel magára a figyelmet. Bukovszkit pedig a diósgyőri NB I-es kosárlabdacsapat tagjaként ismerhették meg a sportkedvelők, később váltott futsalra, majd a nagypályás focira, ami a tervei szerint a harmadik csapatsport lesz, ahol az élvonalban szerepelhet.
61'
Szélpál Nóra és Temesváry Tekla hagyta el a játékteret, Sávai Vivien és Papp Dorina érkezett a folytatásra a mieinknél. A DVTK most érezhetően visszavett, háromgólos vezetése birtokában nem sürgeti és nem erőlteti a támadásokat, a szentmihályiak mennek előre, a lelküknek nagyon jót tenne egy becsületgól.
56'
Kiegyenlített játék folyik a pályán, egy-két szép szentmihályi akciónak is tapsolhattunk, a szervezésben Szil Tünde és Zimányi Kovács Anikó viszi a prímet.
51'
Egy remek diósgyőri szabadrúgás alig kerülte el a kaput, Bianca-Marilena Sandu, a másik román légiós a tizenhatos sarkáról lőtt, nem sokat tévedett. Odaát egy bal oldalról érkező ívelést kellett mentenie Varga Linda kapusnak, aki meg is sérült az esetnél, de rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
46'
A szünetben Lipták Dórát Szántó Adrienn váltotta a mieinknél.
46'
Itt a folytatás.
SZÜNET!
45'
Véget ért az első félidő.
42'
A küzdelemre nem lehet panasz, a Diósgyőr rendkívül motiváltan támad, a szegediek pedig a becsületgólért hajtanak, így izgalmasak az első félidő utolsó percei is.
36'
Corina Simona Olar, a sokszoros román válogatott játékos 24 méterről lőtt méterekkel a jobb kapufa mellé. Közben Zimányi Kovács Anikó vezényletével igyekszik talpra állni a Szeged, néhány ígéretes mezőnymegmozdulást figyelhettünk, ám helyzetet nem tudott még kidolgozni a pályaválasztó.
31'
GÓÓÓL 0-3! Olivera Markovic gyönyörűen fordult le védőjéről a tizenhatos vonalánál, majd a tehetetlen Schildkraut Fruzsina mellett a hálóba gurított, immár hárommal vezetnek a vendégek.
30'
Picit kijjebb jött a Szent Mihály, Zimányi Kovács Anikó jóvoltából az első kapura lövést is feljegyezhettük, nem sokkal szállt fölé.
25'
GÓÓÓL 0-2! Ha egy üzlet beindul... Jobbról vezette befelé a labdát a szerb Olivera Markovic, a védőink sajnos nem voltak elég határozottak, nem támadták, így beléphetett a tizenhatoson belülre, majd gyönyörűen lőtte ki a kapu bal oldalát. Hamar széttörte az álmainkat a DVTK...
21'
GÓÓÓL 0-1! Eddig bírtuk a nyomást, vezet a DVTK. Többször labdát szerezhettek volna a szentmihályi lányok a térfelük közepén, nem sikerült, majd egy visszagurítást a román Bianca-Marilena Sandu bődületes erővel és tökéletes pontossággal ágyúzott 24 méterről a kapu bal oldalába. Schildkraut Fruzsina hiába kapaszkodott, ezt nem érhette el.
18'
Corina Simona Olar 18 méteres szabadrúgását hatalmas bravúrral hárította Schildkraut Fruzsina, majd a 14 méterről leadott ismétlést, egy löbbölést is hatástalanítania kellett.
17'
Sündisznóállásban a szentmihályiak, támadnak a diósgyőriek, egészen más a meccs ritmusa, mint minden más bajnokié, elképesztő tempót diktálnak a vendégek, de egyelőre álljuk a sarat.
13'
Hősiesen védekezünk, szinte felborul a pálya, hamar meg akarja mutatni az éllovas, hogy ki az úr a háznál.
9'
Óriási kavarodást úsztunk meg nagy szerencsével, többször levágódott a labda az ötösünk és a tizenegyespont között, Újvári Krisztina a bal kapufára küldte a labdát, ahonnan kifelé perdült, majd üggyel-bajjal ugyan, de végül sikerült felszabadítanunk.
4'
Miskolci rohamokat hoznak az első percek, helyzetet viszont még nem láttunk.
1'
Sárga-fehérben a Szent Mihály, piros-fekete-pirosban a DVTK, az m4 országos sportcsatorna is felveszi a mérkőzést. A vendégek kezdték a találkozót, és Tápé irányába támadhatnak. A miskolciak egyébként három légióst is foglalkoztatnak, két román és egy szerb vendégjátékos erősíti őket.
14.50: A Diósgyőr gárdája már tegnap megérkezett Szegedre, a Forrás Hotelben töltötte az éjszakát, alaposan fel tudott készülni, rá tudott pihenni a rangadóra. Ez jól mutatja, hogy a DVTK egyesület és Miskolc városa is odafigyel a női csapatra, illetve általában a labdarúgásra, ami nem mondható el a szegedi önkormányzatról, hiszen mint megírtuk, annak sportbizottsága kereken nulla forinttal támogatja 2017-ben az NB II-es női élcsapatát. Örömteli, hogy Pozitív kapcsolatrendszer kezd kibontakozni a két fél között, a diósgyőriek az őszi bajnokit követően meghívták a szentmihályiakat a stadionzáróra, a Fradi elleni csörtére, viszonzásul ma a szegedi klub piros-sárga rózsával köszönti a lányokat, kicsit megelőlegezve a vendégek bajnoki címét is. Tétje igazából hazai részről van a derbinek, hiszen a Szent Mihály elképesztő bravúrgyőzelme keresztülhúzná a Monor számításait: a Pest megyeiek nem mentek el tavasszal Diósgyőrben arra apellálva, hogy még a gólkülönbségnek is lehet tétje, beérték a sima 0-3-mal. Ha viszont maradna a négypontos hátrányuk a Cserenkó-lányokkal szemben, könnyen lehet, hogy az utolsó fordulóban már nem lenne jelentősége a Monor - Szent Mihály találkozónak. Persze ne szaladjunk ennyire előre, kezdés hamarosan! 14.45: Köszöntjük Olvasóinkat Tápéról, ahol hamarosan megkezdődik a nagy rangadó! A mérkőzés és az élő közvetítés 15 órakor indul Csöngető Endre sípjelére.

A találkozó elé:

Elképesztő fölénnyel vezeti a női labdarúgó NB II tabelláját a Diósgyőri VTK, mely mind a tizennyolc mérkőzését megnyerte, 140 gólt rúgott, és mindössze 4-et kapott. A miskolciak öt ponttal előzik meg a második, osztályozót érő helyen tanyázó Szent Mihályt, a mieink pedig négypontos előnyt őrizgetnek az üldöző és rivális Monorral szemben. A szentmihályi lányok rendkívül elszántan készülnek a DVTK fogadására, mindenképpen megpróbálják megnehezíteni a favorit dolgát, és ha lehet, visszavágnának az őszi 4-1-es vereségért. A 19. forduló további mérkőzései: PMFC-Keresztes Lovagok - Monori SE 1-2 ZTE FC - Atomerőmű SE 6-0 Airnergy FC - Kelen-Budaörs 1-2 Videoton FC - SC Sopron 4-2 Vasas-Femina - Balatonfüredi FC 3-1 A bajnokság állása:
# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. DVTK 19 19 0 0 144 4 140 57
2. Szent Mihály 19 16 1 2 73 19 54 49
3. Monor SE 19 16 0 3 96 18 78 48
4. Kelen-Budaörs 19 10 1 8 74 37 37 31
5. PMFC 19 10 0 9 33 38 -5 30
6. Vasas-Femina 19 8 2 9 46 45 1 26
7. Airnergy FC 19 8 2 9 52 55 -3 26
8. Videoton 19 6 4 9 41 45 -4 22
9. SC Sopron 19 6 2 11 38 72 -34 20
10. ZTE FC 19 3 1 15 25 108 -83 10
11. Balatonfüredi FC 19 3 0 16 17 118 -101 9
12. Atomerőmű SE 19 2 1 16 15 95 -80 7

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.