Sport

Atlétika: a dermesztő hidegben is az Eb-re készültek a Biacsi ikrek

Atlétika: a dermesztő hidegben is az Eb-re készültek a Biacsi ikrek

2017. április 7., péntek
Atlétika: a dermesztő hidegben is az Eb-re készültek a Biacsi ikrek
biacsi_ikrek_beszelgetes001kf

Kiválóan kezdődött az év a Biacsi ikrek számára: a SZVSE paraatlétái a prágai fedettpályás Európa-bajnokságon álltak rajthoz, és két aranyérmet is hazahoztak.

A kemény felkészülési munkának Prágában is meglett az eredménye a Biacsi ikrek számára: a fedettpályás Eb-n Ilona 1500 méteren szerzett Euópa-bajnoki címet, Bernadett pedig mögötte, ezüstérmesként futott be. Ilona 3000 méteren is szerzett egy érmet, itt második lett, míg a négyszer 400-as váltóban világcsúccsal szereztek aranyérmet a SZVSE paraatlétái. „Rio után másfél hónap pihenőt kaptunk. Izgultunk, hogy sikerül a prágai út, de nagyon jól sikerült a felkészülésünk, két nagyon jó edzőnk van Antal Andor és Szabó Erzsébet személyében. Nehéz volt a kezdés, ráadásul mindketten betegséggel is küszködtünk, elkaptunk egy vírust, így volt három nehéz hetünk, de végül el tudtuk végezni a munkát. Nagyon örülünk, hogy végül így sikerült a munkánk” – összegzett portálunknak Biacsi Ilona. Az Eb-vel kapcsolatban kifejtette, azért is volt nehéz számukra, mert ez volt az első nemzetközi versenyük az olimpia után, így mindketten nagyon izgultak. „Nagyon jó volt így, ilyen eredményekkel elkezdeni az évet, így szeretnénk folytatni. Gyakran indulunk váltóban, de ez csak az INAS-versenyek programjában szerepel” – mondta a Csehországból két aranyéremmel hazatért sportoló. Testvére, Bernadett az előttük álló programról kifejtette: a főverseny a londoni világbajnokság lesz, ahol a tervek szerint 400 és 1500 méteren indulnak, de még elképzelhető, hogy 800 méteren is rajthoz állnak. „Idén nem csak paraversenyeken, hanem az épek között is fogunk indulni, ez késő őszig el fog tartani, utána egy kis pihenő után már kezdjük is a felkészülést a következő évre. Nagyon hideg tél volt, nehéz volt futni és erőnléti edzéseket végezni, hiába öltöztünk be, nagyon átfáztunk. Most már jobban engedi az időjárás a kinti munkát” – tekintett vissza Biacsi Bernadett a mögöttük hagyott kemény téli időszakra, amikor a szabadban végezték a felkészülésüket. A riói paralimpián Ilona második, míg Bernadett ötödik helyen ért célba: szerdán, a TIK-ben megrendezett egészségnapon arról is beszéltek, hogy sokat kell utazniuk a versenyekre – ennek kapcsán sokat segített volna, ha 2024-ben Magyarország rendezheti az olimpiát és a paralimpiát. „Szerettük volna, hogy Magyarországon legyen olimpia, mellé is álltunk. Nagy öröm lett volna hazai közönség előtt futni, legyen szó nem csak olimpiáról, hanem Eb-ről vagy vb-ről. Volt már itthon Európa-bajnokság, nagyon más úgy versenyezni, hogy mögötted ott van a közönség. Sajnáljuk, hogy így alakult” – válaszolta Biacsi Ilona.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.