Sport

A sakk játszotta a főszerepet a Lobby Caféban + FOTÓK

A sakk játszotta a főszerepet a Lobby Caféban + FOTÓK

2017. április 6., csütörtök
A sakk játszotta a főszerepet a Lobby Caféban + FOTÓK
sakk_lobby_cafe01_gs

Kedden délután tartották annak a négy versenyből álló gyorslépéses (5-5 perc gondolkodási idejű) sakktornának az első versenyét, melynek a Kárász utcai Lobby Café adott otthont.

A Lobby Café és a Maróczy Géza Sportegyesület összefogásával indult útjára az a négy versenyből álló sorozat, amelynek első megmérettetését kedden rendezték meg a Kárász utcában. A szervezők azt a lebonyolítás formát választották, hogy az április, május ás június első keddjein megrendezendő előversenyek 10-10 legjobb helyezettje szerez jogot a június 13-i döntőben való szereplésre. A rendkívül szép környezet és a rendhagyó versenyforma Szeged legjobb sakkozóit vonzotta a helyszínre, ahol a tehetséges fiatalok is meg-megvillantották oroszlánkörmeiket. Az első előversenyről a papírforma szerint a hat FIDE-mesteri címmel rendelkező résztvevő (

Kopasz Róbert, Csonka Balázs, Szajbély Zsigmond, Zakariás Dávid, Nagy Dániel

és

Papp Z. Csaba

) mellet három ifjúsági versenyző (

Tubak Dániel, Kelemen Dávid

és

Koszta Benedek

), valamint a szegedi Maróczy Géza sakk egyesület NB I/B-ben szereplő csapatanának tagja,

Papp Balázs

kvalifikálta magát a döntő tornára. Folytatás május 2-án, 17 órától, szintén a Lobby Caféban. A részletes eredményeket

az alábbi linken

érhetik el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.