Sport

Vízilabda: készülhetnek az elődöntőre a szegedi csajok + FOTÓK

Vízilabda: készülhetnek az elődöntőre a szegedi csajok + FOTÓK

2017. március 18., szombat
Vízilabda: készülhetnek az elődöntőre a szegedi csajok + FOTÓK
sznvse_szentes29_gs

Megnyerte a megyei rangadó párharcának utolsó felvonását, így elődöntőt játszhat a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem.

Sorsdöntő meccs előtt állt a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem, amely a megyei rangadón a Hungerit Szentest fogadta az elődöntőért vívott párharc utolsó, harmadik mérkőzésén. A nyitó negyed első fele nem hozott gólt, négy perc elteltével aztán felgyorsultak az események: Miklós Dóra akciógóljával megszerezte a vezetést a Szeged, de Hevesi Anita gyorsan egalizált, sőt, Kövér-Kis Réka egy percen belül fordítani tudott. A negyed végén Bujka Barbara megrázta magát: előbb akcióból, majd emberelőnyből is betalált, így először volt kétgólos különbség a meccsen. (4-2) A második negyedet jó védekezéssel kezdte az SZNVE, és ugyan támadásban voltak hibák, de a játékrész felénél Tóth Petra értékesített fórja után már néggyel vezetett Molnár Péter együttese. (6-2) A Szentes zárkózott, a nagyszünetre háromra csökkentette a különbséget. A harmadik negyed kevésbé a támadásokról és a vízilabdáról szólt, a küzdelem dominált, egy gólváltásra futotta a csapatok erejéből, így 8-5-s előnyből várhatta a záró negyedet a Szeged. Az utolsó nyolc percet remekül kezdték a Tisza-partiak, Kádár Ildikó labdaszerzése után előbb akcióból, majd fórból is betalált, majd Lengyel Anett is eredményes volt, így megnyugtató, hatgólos előnyről várhatta a párharc utolsó öt percét az SZNVE. Innen ugyan kapaszkodott a Szentes, de ezt az előnyt már nem engedte ki a kezéből a Szeged, amely így az UVSE ellen játszhat az egyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntőt, az első mérkőzést március 22-én, a fővárosban rendezik.

Női vízilabda OB I, rájátszás, 3. forduló

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem - Hungerit Szentes 12-7 (4-2, 3-2, 1-1, 4-2)

Szeged, SZUE. Vezette: Fodor Rajmund, Petik András.

Szeged:

Tóth E. - Miklós 1, Gémes 2, Lengyel A. 3, Kádár 2, Pengő, Bujka 2. Csere: Árkosy, Lengyel Dor., Veréb, Rudics, Lengyel Dom. 1, Tóth P. 1.

Vezetőedző:

Molnár Péter.

Szentes:

Lekrinszki - Brávik, Farkas T. 1, Urvári, Kövér-Kis 2, Pantovic. Csere: Szabó K., Mihály 3, Tóth Cs., Rybanska.

Vezetőedző:

Tóth Gyula.

Emberelőny:

5/11 ill. 3/9.

Ötméteres:

- ill. 1/1.

Kipontozódott:

Brávik.

A párharc végeredménye:

2-1 a Szegednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.