Sport

Labdarúgás: szűken nyert a listavezető a SZEOL ellen + FOTÓK

Labdarúgás: szűken nyert a listavezető a SZEOL ellen + FOTÓK

2017. március 12., vasárnap
Labdarúgás: szűken nyert a listavezető a SZEOL ellen + FOTÓK
szeol-soroksar_17-03-12_gs

Hiába voltak meg a lehetőségei, nem tudott betalálni a SZEOL a Soroksár ellen: a tabella éllovas mindhárom pontot elvitte Szegedről.

A Budaörs elleni vereséget követően a listavezető Soroksár ellen próbált meg javítani a SZEOL SC az NB II 24. fordulójában. A szegedieknél ezúttal támadóként kapott szerepet

Kéri Tamás

, mellette pedig

Búrány Zoltán

először volt a kezdőcsapat tagja a tavaszi idényben - a túloldalon viszont hiányzott a góllövőlistát vezető

Lovrencsics Balázs

. Szegedi akciókkal kezdődött a találkozó: a bátran kezdő kék-feketék több veszélyes kontrát is vezettek, de ezekből nem tudták igazán megdolgoztatni

Jova Leventét

. Negyed óra elteltével

Silye Erik

szabadrúgása csattant a keresztlécen, ez volt a vendégek első komolyabb lehetősége. Ezt követően egyre jobban felvette a meccs ritmusát a Soroksár, de igazán nagy lehetőséget nem tudtak kidolgozni - igaz, a SZEOL előtt sem adódott ziccer, de a kontrák továbbra is veszélyt hordoztak magukban. Hét perccel a szünet előtt aztán teljesen váratlanul megszerezte a vezetést a Soroksár,

Pál András

fordult le védőjéről, majd a kimozduló

Prokop Rostislav

mellett éles szögből elrúgta a labdát, ami végül becsorgott a szegedi kapuba, így előnnyel zárhatta az első 45 percet a tabella éllovasa. A fordulás után

Nagy Richárd

egyenlített volna rögtön a második félidő kezdete után, de kapásból fölé lőtt, majd

Ferkó Ádám

átlövései jelentettek veszélyt a soroksári kapura. Kevés helyzetet hozott a második félidő, a SZEOL ugyan ment előre, de nem tudta áttörni a

Gyepes Gábor

vezette védelmet, az idő elteltével pedig értelemszerűen egyre többet kockáztatott

Zoran Kuntic

együttese, de az egyenlítés nem sikerült. Akárcsak két hete a Balmazújváros ellen, egyetlen hiba megpecsételte a SZEOL sorsát, így összességében tizedjére kapott ki a csapat 1-0-ra. A következő héten két meccs vár a SZEOL-ra: csütörtökön a hétközi fordulóban Szolnokon játszanak a Tisza-partiak, majd vasárnap a Puskás Akadémia érkezik a SZVSE-stadionba.

Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző
2017. március 12, 14.30
SZEOL SC
Soroksár SC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Veizer Roland •* Asszisztens: Garai Péter, Bornemissza Norbert.
0
-
1

Merkantil Bank Liga NB II., 24. forduló

SZEOL SC - Soroksár SC 0 - 1 (0-1)

Szeged, SZVSE stadion, 500 néző. Vezette: Veizer Roland (Garai Péter, Bornemissza Norbert)..

SZEOL:

Prokop - Kéri, Gál, Fehér, Ikonomu, Búrány, Ferkó, Buzási (Tomisic, 78'), Vágó, Nagy R. (Maksimovic, 62'), Péter (Mihály, 68').

Vezetőedző:

Zoran Kuntic.

Soroksár:

Jova - Lorentz, Gyepes, Fülöp, Silye, Csilus, Huszák, Pál (Peszmeg, 85'), Gengeliczki, Sándor (Nagy O., 62'), Popov (Valencsik, 87').

Vezetőedző:

Lucsánszky Tamás.

Gól:

Pál (38').

Sárga lap:

Ikonomu (65') ill. Gyepes (57'), Valencsik (88'). Zoran Kuntic:

"Olyan szituációból kaptunk gólt, ami nem volt gólhelyzet. Biztos vagyok benne, hogy a kapusunk 1-2 éven belül első osztályban fog védeni. Most már szeretnék örömarcokat látni az öltözőben. Jobb csapat a Soroksár, gratulálok a győzelmükhöz. Muszáj volt támadnunk a szünet után, így voltak lehetőségei a Soroksárnak is. Sajnálom a fiúkat, mert nem volt olyan játékos a pályán, aki ne akart volna, de ez nem elég. Többre van szükségünk, annak reményében dolgozunk tovább, hogy már nem kell tanulnunk. A Soroksár az egyik legjobb csapat az NB II-ben, bő keretük van, rengeteg futnak a meccsen, így kell játszani egy olyan csapatnak, aki fel akar jutni az első osztályba."

Lucsánszky Tamás:

"Az első percekben bent maradtunk az öltözőben, majd sikerült gólt szereznnük még az első félidőben. A szünet után a Szeged a 3 pontért játszott, mi őrizni próbáltuk az eredményt, nem erre készültünk, hanem arra, hogy az ellentámadásokból gólt szerzünk, ezekből meg is voltak a lehetőségeink. Mivel ezekkel nem éltünk, így izgalmas lett a vége, a Szeged eltüntette a különbséget ezen a meccsen. Értékesnek tartom a három pontot."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
Vége, Veizer lefújja: kísértetiesen hasonló meccset játszott a SZEOL a listavezetővel, mint a Balmazújvárossal két hete: egyetlen hiba eldöntötte a meccset, a szegediek pedig nem tudtak élni lehetőségeikkel.
90+2'
Valencsik még ellövi a rövidet a bal szélről: Prokop kiüti szögletre. Nem lövik már be.
90'
Két perc a hosszabbítás: az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat a SZEOL a hajrában.
88'
Valencsik rögtön kap egy lapot, miután megállítja a szegedi kontrát.
87'
Popov nem tudja folytatni, helyére Valencsik érkezik.
85'
Soroksári csere: Pál helyét Peszmeg foglalja el az utolsó percekre.
82'
Hosszú idő után egy helyzet: jobbról gurítottak vissza a lendületből érkező Huszáknak, akinek ballábas lövését a léc alól szedte ki Prokop.
78'
Kihasználja utolsó cserelehetőségét is a SZEOL: Buzási le, Tomisic be.
75'
Megkezdődik az utolsó negyed óra: játék nem sok volt az utóbbi tíz percben, de egy gólt lehet találni.
68'
Ismét változtat Zoran Kuntic: Péter Antalt Mihály Dávid váltja.
65'
Ikonomué az első szegedi sárga, aki Pált akasztotta.
63'
Megint Ferkó, a bedobás utáni lecsorgót tűzi rá: ez már közelebb járt, de elkerülte a kaput.
62'
Mindkét csapat cserél: Sándor helyére Nagy Olivér áll be, míg a SZEOL-ból Nagy Richárd helyére Nikola Maksimovic érkezik.
59'
Ferkó lő kapásból jócskán a kapu fölé egy lecsorgót: megy előre becsülettel a SZEOL, de eddig nincs eredménye.
57'
Gyepesé a meccs első sárgája, aki a kiugró Kérit rántotta le: narancsos megmozdulás volt, a sárga mellett döntött Veizer játékvezető.
52'
Kár ezért a lehetőségért, egy korai egyenlítés alapvetően megváltoztathatta volna a meccs képét - kezdeményez ugyan a SZEOL, de jól zár a vendégek védelme.
47'
Mi maradt ki! Nagy teljesen üresen érkezett a bal oldalon, mintegy öt méterre a kaputól, de kapásból fölé lőtt a beadást követően - ezeket kellene kihasználni!
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.
SZÜNET
45'
Nincs hosszabbítás az első félidő végén: akárcsak a Balmazújváros ellen, most is sajnálhatja, hogy hátrányban vonul szünetre a SZEOL, mert kis szerencsével akár előnnyel is zárhatta volna az első 45 percet. Van még egy félidő javítani.
44'
Prokop kerül főszerepbe: előbb Popov elől tisztáz egy kiugratás követően, majd Huszák lövését tolja szögletre. A korner után melléfejel az előrehúzódó soroksári védő.
38'
Gól, vezet a Soroksár... Pál lépett ki a balösszekötő helyén, majd éles szögből laposan lőtt pontosan a hosszú alsóba, nem igazán volt benne a játékban, de megszerzi a vezetést a vendég csapat, 0-1.
36'
A helyzet változatlan: továbbra is kiegyenlített játék mezőnyben, komolyabb helyzet nélkül.
29'
Újabb szegedi kapura lövés: Kéri lépett meg Prokop kirúgásával, majd Nagy Richárd tett vissza lövésre Péternek, akinek ballábas próbálkozása kötött ki Jova kezeiben. Kiegyenlített meccs, még ha a Soroksár egyre inkább dominánsabb is mezőnyben, van veszély a SZEOL támadásaiban is.
21'
A félidő fele eltelt: jól kezdett a SZEOL, az első pár percben meg is voltak a lehetőségei Zoran Kuntic csapatának - ezt követően is agresszívan, határozottan futballoznak a szegediek, de a Soroksár már többet birtokolják a labdát, mint a kezdetekben.
15'
KAPUFA! Silye jó húsz méteres szabadrúgása csattan a keresztlécen, Prokop ugyan nyújtózkodott, talán hozzá is ért. Ez volt a Soroksár első komoly lehetősége.
6'
Megint egy gyors kontra, eddig ezek ülnek a SZEOL-nál, most Ferkó lépett ki a bal oldalon, de középen egy hajszállal lemaradt a beadásáról Kéri.
5'
Soroksári szöglet után kontrázhatott a SZEOL, de Kéri ballábas lövése pont Jova kezeiben hal el.
3'
Egy tetszetős támadás végén Ferkó ível középre balról, de Jova jó ütemben lép ki a kapujából, és megszerzi a labdát.
1'
A vendégek kezdték a meccset. A SZEOL a hagyományos kék-fekete szerelésben, míg a Soroksár tiszta fehérben lép pályára.
14.19 - A vendégektől hiányzik a góllövőlistát vezető Lovrencsics Balázs, akinek térdsérülése nem jött rendbe - azonban így is több, kapura veszélyes játékos is ott van a Soroksárban, amely a legtöbb gólt szerezte a bajnokságban. 14.08 - A SZEOL kezdőjében akad néhány változás: bekerült Kéri Tamás, Nagy Richárd és Búrány Zoltán is a csapatba, Zoran Kuntic a meccs folyamán majd Leindler Domonkos kapus mellett Gajág Gergőt, Lévai Norbertet, Mendebaba Szását, Stefan Tomisicet, Mihály Dávidot és Nikola Maksimovicot küldheti be a kispadról a meccs folyamán. 14.01 - Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a listavezető elleni meccs a SZEOL SC számára: kicsit borongós, szeles idő fogadta a feleket. A mérkőzés Veizer Roland sípszavára 14.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.