Sport

Rövidpályás gyorskorcsolya: újabb SZKE sikerek a zágrábi versenyen

Rövidpályás gyorskorcsolya: újabb SZKE sikerek a zágrábi versenyen

2017. február 15., szerda
Rövidpályás gyorskorcsolya: újabb SZKE sikerek a zágrábi versenyen
gyorskorcsolya_zagrab2

A hétvégén ismét nagyszerűen teljesítettek a Szegedi Korcsolyázó Egyesület tagjai Zágrábban a Danubia Kupa sorozat 6. állomásán. Nyolc indulóból ketten a junior válogatott színeiben álltak rajthoz. Egyéni összetett versenyben 4 érmet szereztek, még váltóban 6 korcsolyázónak lógott érem a nyakában. Ami még inkább felhívja a figyelmet a versenyzők feltörekvő teljesítményére, hogy 13 alkalommal született egyéni legjobb időeredmény ezen a megmérettetésen.

gyorskorcsolya_zagrab3

Kormányos Nina

a néhány hónapja szenvedett lábszártörésből felépülve első versenyén élete legjobb idejét korcsolyázta minden távon, majd az előkelő 2. helyen végzett, egy esés miatt lecsúszva a dobogó legfelső fokáról.

Vágfalvi Máté

szintén egyéni csúcsot javított minden távon, magabiztosan versenyzett, körbekorcsolyázva vetélytársait, így összesítésben a 2. helyen végzett.

Somodi Maja

penge problémával küzdve is nagyot harcolt, leküzdve félelmét és a versenytársakat okosan megelőzve a dobogó 2. fokáig meg sem állt.

Püspök Fanni

óriásit fejlődött a hosszabb távok megtételében is, ez közel 10 másodperces javulást jelent 1000 és 1500 méteren is. Végül a 8. helyen zárta a versenyt.

Jászapáti Péter

válogatott színekben állt rajthoz, jól felépített taktikával nagyszerűen helyezkedett a futamokban és ezüstérmet nyert összesítésben.

Révész Gergő

korcsoportjában vettek részt a legnagyobb számban válogatott versenyzők, köztük ő is, végül a 4. helyet szerezte meg, erőnléte azonban a dobogóra vihette volna.

Takács Norbert

szintén ebben a korcsoportban a 6. helyen végzett, 500 méteren egyéni csúcsot döntött, futamait technikai és taktikai javulás jellemezte.

Kis Virág Bianka

élete első versenyén vett részt a Junior A és Senior Ladies összevont korcsoportban, ahol a kezdeti félelmeket bátor és aktív megmozdulások követték, felnőtt női korosztályban az 5. helyezett lett.

gyorskorcsolya_zagrab1

SZKE EREDMÉNYEK

Junior E lány:

2. Kormányos Nina (egyéni csúcs 333m, 500m, 777m)

Junior E fiú:

2. Vágfalvi Máté (egyéni csúcs 333m, 500m, 777m)

Junior D lány:

2. Somodi Maja

Junior C lány:

8. Püspök Fanni (egyéni csúcs 500m, 1000m, 1500m)

Junior C fiú:

2. Jászapáti Péter

Junior B fiú:

4. Révész Gergő

Junior B fiú:

6. Takács Norbert (egyéni csúcs 500m)

Senior női:

5. Kis Virág Bianka (egyéni csúcs 500m, 1000m, 1500m)

VÁLTÓK

C-D lány:

2. SZKE (Kormányos Nina, Somodi Maja, Püspök Fanni)

C-D fiú:

1. HUN (Jászapáti Péter)

MEN:

1. HUN (Révész Gergő), 3. MIX (Takács Norbert)

LADIES:

4. MIX (Kis Virág Bianka)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.