Sport

Kézilabda: ismét helyben hagyták a Tatabánya-Szeged döntetlenjét

Kézilabda: ismét helyben hagyták a Tatabánya-Szeged döntetlenjét

2017. február 3., péntek
Kézilabda: ismét helyben hagyták a Tatabánya-Szeged döntetlenjét
pick-tatabanya022kf

Ismét helyben hagyta a Tatabánya-Szeged férfi bajnoki mérkőzés döntetlen végeredményét a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) pénteken.

Az MKSZ honlapján megjelent indoklás szerint miután az első döntés óta a december 16-án rendezett mérkőzéssel és az esettel kapcsolatban nem vetődött fel új körülmény, az albizottság a januárival azonos dokumentumokat és körülményeket vette figyelembe, s a szegediek óvását elutasítva a pályán elért eredményt hagyta helyben. A döntés alapja, hogy a pályán született játékvezetői döntéssel szemben - függetlenül a döntés helytállóságától - óvás nem nyújtható be. A határozat nem jogerős. Az NB I-es találkozót a szegediek azért óvták meg, mert szerintük az utolsó másodpercekben a hazaiak egyenlítő gólját követően olyan szabálytalanság történt a kezdőkörben, amely után kék lapot kellett volna adnia a játékvezetőnek, valamint hétméterest a szegedieknek. A szankciók elmaradtak, azaz játékvezetői műhiba történt a vendégek szerint. A verseny-albizottság január elején hozott határozatát a fellebbviteli testület múlt kedden formai hibák miatt hatályon kívül helyezte, és új eljárás lefolyására kötelezte az elsőfokú bizottságot. A MOL-Pick Szeged mérlege a találkozót megelőzően százszázalékos volt az NB I-ben. A szegedi klub honlapján megjelent közleményben részletesen kifejtették, hogy fellebbezésük során a csaknem kilencoldalas beadványukban több új dologra is felhívták a figyelmet. "A legfontosabb az volt, hogy a nemzetközi szövetség (IHF) szabálykönyvét nem jól fordították le, csatoltuk az Országos Fordító Iroda hivatalos fordítását - ami a mi igazunkat támasztotta alá -, illetve egy másik ország szövetségének a szabályát, ami teljesen eltér a magyar szövetség által lefordított szövegtől. A magyar szabálykönyv több helyen is hibás, eltér az IHF által meghatározott szabálytól, és ez a hibás fordítás miatt van" - írják állásfoglalásukban. A csongrádiak hangsúlyozták, meglepődve vették tudomásul, hogy az MKSZ szerint az első döntés óta nem vetődött fel új körülmény. A hivatalos határozat kézhez vétele után újabb fellebbezést nyújt be a MOL-Pick Szeged.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.