Sport

Jégkorong: új névvel és mezszponzorral folytatja a Tisza Volán

Jégkorong: új névvel és mezszponzorral folytatja a Tisza Volán

2017. február 9., csütörtök
Jégkorong: új névvel és mezszponzorral folytatja a Tisza Volán
szegedi_vizmu_sc_sajttaj005kf

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű SC néven folytatja a szegedi jégkorongcsapat a továbbiakban, a szegedi céggel névadói és mezszponzori megállapodást is kötött az egyesület.

Pápai Miklós,

a klub szakosztályvezetője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egy évre szóló együttműködési megállapodást írt alá a szegedi jégkorong-egyesület és a Goodwill Pharma Kft., így a továbbiakban Goodwill Pharma Szegedi Vízmű SC néven szerepel a klub. A megállapodás a 2017-2018-as szezon végéig szól, amit az eredmények függvényében meghosszabbíthatnak a felek. Az együttműködésnek köszönhetően 110 szegedi gyermek kap új mezt a közeljövőben és mindkét fél bízik a hosszabb távú közös munkában. „Tavaly áprilisban vettem át a jégkorongszakosztály vezetését és a célkitűzések között szerepelt, hogy olyan támogatókat találjunk, akiknek a filozófiája és ambíciói megegyeznek a klubéval, nyitottak az újdonságra és kreatívak. Szerencsére most a Goodwill Pharma Kft. személyében megtaláltuk ezt a szponzort. Már többször hangsúlyoztuk, hogy egy kifejezetten szegedi csapatot szeretnénk felépíteni, ehhez pedig tökéletesen illeszkedik egy száz százalékban szegedi céggel kötött megállapodás” – mondta Pápai Miklós. A céget

Dr. Jójárt Ferenc

, a Goodwill Pharma Kft. ügyvezető igazgatója képviselte a sajtótájékoztatón, aki kifejtette, hogy ugyanazt a dinamizmust és fejlődést látja a szegedi jégkorongban amit a cégnél is, ezért döntöttek a megállapodás mellett. „Nem vagyunk túl gyakorlottak a sportszponzoráció terén, így egyelőre egy évre írtuk alá a megállapodást, de az eredmények függvényében természetesen ez a kontraktus meghosszabbítható és hosszú távra tervezünk” – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

szegedi_vizmu_sc_sajttaj004kf

A szegedi jégkorong-egyesület idén az utánpótlás bajnokságokban indított csapatokat: az U18-as, U16-os, U14-es és U12-es országos bajnokságokban vesznek részt. A legjobban az U14-es korosztály szerepel, amely jelenleg vezeti a II. csoport tabelláját, míg

Keceli-Mészáros Mátyás

, a csapat játékosa nagy fölénnyel (15 mérkőzés, 56 gól, 22 gólpassz) vezeti a liga kanadai táblázatát. „Nagyon jó esélyünk van a bajnoki címre. Engem elsősorban az fogott meg a jégkorongban, hogy egy nagyon gyors játék, mégis nagy szerepet játszik benne a gondolkodás és a taktika” – mondta a fiatal jégkorongozó. A klub nem titkolt célja, hogy néhány éven belül MOL-liga csapatot indítson el és ebben a célban az új szponzor is maximálisan támogatja az egyesületet. „Bízom benne, hogy azok a fiatalok, akik most a szegedi utánpótlás-csapatokban jégkorongoznak előbb-utóbb egy szegedi MOL-liga csapatban mutathatják meg mit tudnak később pedig a válogatottért is küzdhetnek majd nagy világversenyeken” – tette hozzá Jójárt Ferenc. Ahogy Pápai Miklós fogalmaz, egy MOL-liga csapat felépítése két módon történhet meg, vagy rengeteg pénzzel, vagy kitartó és hosszútávú munkával. „A mi filozófiánk az, hogy szeretnénk felnevelni egy olyan csapatot, amely később a magyar első osztályban szerepelhet, természetesen kiegészülve egy-két tapasztaltabb sztárjátékossal. Előre láthatóan ez öt-hat év múlva valósulhat meg. Addig is teszünk lépéseket abba az irányba, hogy a szegedi közönség újra láthasson felnőtt jégkorongot is, így amennyiben a Magyar Jégkorong Szövetséggel sikerül megállapodnunk, a következő szezontól az OB III-ban elindítunk egy felnőtt csapatot” – fűzte hozzá a szakosztályvezető. A szövetség hozzájárulása azért szükséges ehhez, mivel egy szabály miatt, korábban bármilyen első ligában szereplő csapat három évig nem szerepelhet a magyar OB III-ban, a Tisza Volán pedig az előző szezonban még a szerb első osztályban játszott. A helyzet azért faramuci, mert azok a játékosok, akikre a klub számítana, technikailag nem szerepeltek a szerb bajnokságban, csak mint benevezett játékosok voltak jelen. A szövetség ígérete szerint azonban ezeknek a játékosoknak feloldják az engedélyét és rájuk, illetve az U18-as csapatból kiöregedő jégkorongozókra építve indítaná el OB III-as csapatát a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű SC a következő szezontól.

szegedi_vizmu_sc_sajttaj002kf

Pápai Miklós hangsúlyozta, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség minden támogatást megad ahhoz, hogy a MOL-liga szereplés tervei megvalósuljanak, sőt a szövetség a közeljövőben szeretne egy regionálisan domináns, 18-20 csapatos MOL-ligát, amelyhez két város jégkorongját – Győr és Szeged – egy stratégiai program keretein belül felzárkóztatnák. A két város, mint regionális központ szerepel a tervek között. Ehhez persze szükségesek a megfelelő infrastrukturális feltételek is, hogy a csapatok 10-11 hónapon keresztül használhassák a jégcsarnokot. „Egy háttérmegállapodásnak köszönhetően, amelynek a Magyar Gyorskorcsolya Szövetség, a Magyar Jégkorong Szövetség és a város is tagja, jelentős változtatásokat fogunk a jégpályán eszközölni. Ebben segítségünkre van a TAO is, mint finanszírozási forma. Terveink között szerepel egy új hútőrendszer kialakítása, ami 10 hónapig biztosítja a jeget a jégpályán. Ezen felül szeretnénk építeni egy mobil jégpályát is a jégcsarnok mellé, amelyhez a Goodwill Pharma Kft. jelentős segítséget fog adni. Ez majd tanpályaként üzemelne, hiszen kisebb lesz mint egy szabvány jégpálya, de arra a célra tökéletesen megfelel, hogy a kisebb korcsoportoknak edzéseket tartsunk, valamint korcsolyát oktassunk az iskolásoknak, illetve a közönség is használhassa kikapcsolódásra. Az sem titok, hogy megbeszéléseket folytatunk egy Szegedhez közeli várossal, ahol szintén szeretnénk egy teljes értékű jégpályát felépíteni, ahol az egyesület kihelyezett tagozata folytatná a munkát. Korábban ingyenessé tettük annak a lehetőségét, hogy a szegedi gyerekek korcsolyázni tanuljanak különböző iskolákban. A gyerekeket elvisszük a jégpályára, felszerelést biztosítunk számukra, azt szeretnénk elérni, hogy a jövőben a város vagy a KLIK segítségével a gyerekek utaztatása támogatást kapjon és így megduplázódhatna a programban résztvevő fiatalok száma” – tette hozzá Pápai Miklós. Az új név a hétvégén debütál a bajnokságban, az új mezekre egyelőre még várni kell. A klubvezető tájékoztatása szerint egy április eleji tornán debütálnának az új felszerelések, reményei szerint egy tornagyőzelemmel, azon a szegedi megmérettetésen, ahol két korosztály nyolc csapata vesz majd részt. Az új név és mezek mellett új logót is kap az egyesület Loli, a Lunda személyében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.