Sport

Női vízilabda: ezúttal nagy falatnak bizonyult a BVSC

Női vízilabda: ezúttal nagy falatnak bizonyult a BVSC

2017. január 19., csütörtök
Női vízilabda: ezúttal nagy falatnak bizonyult a BVSC
sznve-bvsc08kf

A zuglóiak nagyon jó százalékban használták ki az emberelőnyös szituációkat és magabiztosan tartották otthon a három pontot.

A harmadik helyen álló BVSC fogadta a negyedik Szegedet a női vízilabda OB I felsőházának 7. fordulójában, ám a két csapatot tíz pont választotta el a mérkőzés előtt a tabellán. A szegediek névsora ezúttal nem

Tóth Eszterrel

kezdődött, a kapuban

Lukits Adrienn

vette át a helyét. A mérkőzés első négy percében nem született találat, ekkor

Miklós Dóra

kiállítását követően

Máté Zsuzsanna

váltotta gólra az emberfórt. Rögtön a következő támadásnál

Tóth Petra

révén egyenlítettek a vendégek, majd

Lengyel Anett

góljával már a Szegednél volt az előny (1-2). Amikor már úgy tűnt, hogy talán vezetéssel vághatnak neki

Molnár Péter

lányai a második negyednek, az első játékrész utolsó percében

Takács Orsolya

és

Kisteleki Dóra

góljaival ismét maga javára fordította a mérkőzés állását a BVSC (3-2). Az első emberelőnyös szegedi találatra a második negyed elejéig kellett várni, ekkor

Bujka Barbara

harcolt ki kiállítást, majd értékesítette is a fórt, de erre rögtön jött a másik oldalon

Farkas Kata

válasza (4-3). Kisteleki Dóra újabb góljával először lépett el két góllal a hazai gárda, sőt a mérkőzés következő gólját is ő jegyezte, így kezdett elhúzni a BVSC (6-3). Több zuglói támadás is szegedi kiállítással ért véget a mérkőzésnek ezen szakaszában, ami alaposan megnehezítette Bujka Barbaráék dolgát.

Miklós Dóra

szabálytalansága után

Leimeter Dóra

dobhatott ötméterest, ami utat is talált a szegedi kapuba, így már négy góllal vezetett a fővárosi gárda (7-3), így vonulhattak félidőre a csapatok. A harmadik játékrész is zuglói góllal indult,

Gyöngyössy Anikó

szabaddobásból volt eredményes rögtön a negyed első támadásából. A hosszú szegedi gólcsendet

Pengő Nikolett

törte meg a 18. percben, amivel újra négy gólra zárkózott Molnár Péter csapata, aki egyébként eltiltását töltötte ezen a mérkőzésen a Dunaújváros elleni kiállítása következtében. A 20. percben

Lengyel Dominika

került a kiállítás sorsára, Farkas Kata pedig újabb emberelőnyös találattal szerezte meg a BVSC kilencedik gólját (9-4). Kádár Ildikó is megvillant a negyed közepén, ám továbbra is jó százalékban értékesítette emberfórjait a hazai csapat, Kisteleki Dóra pedig Tóth Petra kiállítása után szerzett újabb gólt (10-5). A negyed végén még Gyöngyössy is betalált, így a lényegi dolgokat eldöntötte a BVSC a harmadik negyed végére (11-5). Az utolsó felvonásban már nem változott a különbség, végül 13-7-re nyerte meg a találkozót a zuglói csapat, amivel még tovább növelte előnyét a Szeged előtt a tabellán.

Női vízilabda OB I, felsőház, 7. forduló

BVSC-Zugló Diapolo – Szegedi Vízmű Taylor&Nash SZTE 13-7 (3-2 , 4-1, 4-2, 2-2)

Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: Vogel Gábor, Bene Péter.

BVSC:

Bolonyai – Farkas 3, Kisteleki D. 4, Takács O. 1, Leimeter 2, Máté Zs. 1, Gyöngyössy. Csere: Koncz, Besszer, Kele, Varga V.

Vezetőedző:

Petrovics Mátyás

Szeged:

Lukits – Miklós, Gémes, Lengyel A. 1, Kádár 1, Bujka, Pengő 2. Csere: Tóth P. 1, Árkosy, Lengyel D., Lengyel Dom. 2, Veréb.

Vezetőedző:

Molnár Péter

Emberelőny:

5/8 ill. 1/10

Ötméteres:

2/2 ill. 0/0

Kipontozódott:

Kele, Máté ill. Miklós

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.