Sport

Labdarúgás: jókor jött a Kecskemét elleni pofon a HFC-nek

Labdarúgás: jókor jött a Kecskemét elleni pofon a HFC-nek

2017. január 26., csütörtök
Labdarúgás: jókor jött a Kecskemét elleni pofon a HFC-nek
hfc_morahalom34_gs

Beleszaladt a késbe a Kecskemét elleni felkészülési mérkőzésen a Hódmezővásárhelyi FC, a vendégek már a félidőre beállították a 4-0-s végeredményt. Major László vezetőedző szerint ugyanakkor még jókor jött a szerda esti vereség, hiszen lehet belőle tanulni.

Az a Kecskemét látogatott Hódmezővásárhelyre szerda este, amely ugyan csak a Bács-Kiskun megyei első osztályban szerepel ebben a szezonban, de keretében több volt NB I-ben megfordult játékos is futballozik.

Major László

együttese eddig három felkészülési mérkőzésen van túl, a HFC U19-es csapatával játszott házon belüli találkozó után két NB II-es ellenfél (SZEOL, Békéscsaba) szerepelt eddig a vásárhelyiek felkészülési naptárában. Bár mindkét magasabban rangsorolt ellenfelével szemben alulmaradt a HFC, azonban a csapat védekezésével elégedett lehetett a szakmai stáb, ugyanakkor a támadásoknál még akadozott gépezet. Ezúttal azonban nagyon bent ragadt az öltözőben a hazai gárda, a Kecskemét rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést és

Nádudvari

góljával már a tizedik percben megszerezték a vezetést a vendégek. Ezek után sem vett vissza

Némedi Norbert

csapata és a félidő közepén két gyors góllal el is döntötte a találkozó sorsát,

Balog

és

Rozsi

találataival már 3-0-ra vezetett a Kecskemét. Bár a gólokon kívül is több helyzetet alakítottak ki a lilák, csak

Salaminak

sikerült újabb találatot szereznie a félidő végén – mint később kiderült ez maradt a végeredmény is. A második játékrészben már kevesebb lehetőség adódott a csapatok előtt, amely részben az edzőmeccsekre jellemző sok cserének is köszönhető,

Kitl

ugyan még betalált a vásárhelyi kapuba, azonban les miatt ezt érvénytelenítették. A Hódmezővásárhely legközelebb a Bács-Kiskun megyei első osztályt vezető Tiszakécskéhez látogat felkészülési találkozón.

Felkészülési mérkőzés

Hódmezővásárhelyi FC – Kecskeméti LC 0-4 (0-4)

Hódmezővásárhely, műfű.

Hódmezővásárhely:

Szabó M. – Kormányos, Kökény, Pataki, Mezei, Fátyol, Máté P., Végh, Bartyik N., Tóth A., Szabó D., Bordás (kapus), Szarvas J., Bartyik R., Darida Á., Tóth J., Tóth I.

Vezetőedző:

Major László.

Kecskemét:

Szabó G. – Juhász, Farkas, Némedi, Nádudvari, Salami, Balog, Petric, Rozsi, Csizmadia, Bódai, Kitl, Selyem, Toricska.

Vezetőedző:

Némedi Norbert.

Gól:

Nádudvari, Balogi, Rozsi, Salami. Major László:

„Jókor jött ez a mérkőzés, mert inkább a felkészülés során szaladjunk bele egy ilyen pofonba, mintsem a bajnokságban. Ezen a találkozón megmutatkozott, hogy mi a végeredménye annak, ha egy NB III-as szintű csapat ellen úgy lépünk pályára hogy fejben nem vagyunk ott. Az első félidőben csak kiszaladtunk a gyepre és egész egyszerűen elfelejtettünk focizni. Persze az is hozzátartozik a történethez, hogy sokat dolgozunk, viszonylag fáradtabbak voltak a srácok, de akár nagyobb különbség is kialakulhatott volna az első játékrészben a vendégek javára.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.