Sport

Labdarúgás: felkészülési meccsen szenvedett vereséget Békéscsabán a HFC

Labdarúgás: felkészülési meccsen szenvedett vereséget Békéscsabán a HFC

2017. január 21., szombat
Labdarúgás: felkészülési meccsen szenvedett vereséget Békéscsabán a HFC
20170121_elore_hodmezovasarhely_09

Második felkészülési mérkőzésén is NB II-es ellenféllel szemben maradt alul a Hódmezővásárhely, amely ezúttal Békéscsabán szenvedett vereséget.

A szerdai,

SZEOL SC elleni összecsapás

után szombaton ismét pályára lépett a Hódmezővásárhelyi FC, hogy újabb NB II-es gárdával csapjon össze a felkészülés részeként. A tizenhatodik percig kellett várni a találkozó első góljára, ekkor egy kapushiba után

Nagy István

és

Pilán Márkó

összjátékából utóbbi játékos szerezte meg a vezetést a csabaiaknak. A második játékrész elején a kapujához szorította a magasabb osztályban szereplő hazai csapat a HFC-t, de újabb gólt csak a hetvenedik percben sikerült szereznie

Zoran Spisljak

csapatának. Ekkor Besztercei és Tóth kényszerítőzött, majd utóbbi fejezte be góllal az akciót, beállítva ezzel a 2-0-ás végeredményt. A HFC legközelebb szerdán lép pályára felkészülési találkozón, akkor a Kecskeméti LC látogat majd

Major Lászlóékhoz

.

Felkészülési mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre – Hódmezővásárhelyi FC 2-0 (1-0)

Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, műfüves pálya. Vezette: Takács Tamás, Albert István, Buzás Balázs.

Békéscsaba:

Ribánszki, Bagi, Kelemen, Fehér, Spitzmüller, Fabio, Oláh, Bényei, Juhász, Nagy, Pilán. Cserék: Máthé, Babinyecz, Kmetykó, Beszterczei, Tóth, Szalai.

Vezetőedző:

Zoran Spisljak

Hódmezővásárhely:

Bordás, Kormányos, Kökény, Tóth I., Mezei, Pataki, Bartyik, Máté, Végh, Tóth A., Puskás. Cserék: Szabó, Tóth J., Szarvas, Szabó D., Darida, Fátyol, Bartyik R.

Vezetőedző:

Major László

Gól:

Pilán (16’),Tóth (70’) Zoran Spisljak:

"Ez volt a második felkészülési mérkőzésünk, ahol ismét a fizikális terhelésen volt a hangsúly. Persze, az eredményre is igyekeztünk figyelni, de jelen pillanatban nem ez a lényeg. Végig mi irányítottuk a mérkőzést, sokszor gyakorlatilag egykapuztunk – látszott az osztálykülönbség, így egy pillanatig sem volt kétséges, hogy ki nyeri ezt a találkozót. A csapat jól játszott, szép támadásokat vezettünk, sok lehetőséget dolgoztunk ki és két szép gólt rúgtunk. Sok futás, beindulás, passz és összjáték – ez lehetne a mai meccs szummázása. Fegyelmezetten és az utasításokat betartva tudtunk focizni, volt aki már kilencven percet. A találkozó maximálisan elérte a célját."

Major László:

"Egész héten két edzéssel készültünk, úgyhogy hétvégére némileg elfáradtunk. Szerdán játszottunk a SZEOL ellen és csak 16-17 játékossal számolhatok egyelőre, így érthető ha nem voltunk túl frissek. Védekezésben már nagyjából rendben vagyunk, de támadásban egyelőre még nem jutunk el oda, hogy eredményesek tudjunk lenni. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy jó helyen van most a Vásárhely – az NB3-ban az ötödik helyen – és nagyon kellett ez a Békéscsaba elleni mérkőzés. Az Előre egy kicsit más minőséget képvisel, ez meg is látszott."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.