Sport

Kosárlabda: csúcsrangadón lép pályára a Kosársuli Miskolcon

Kosárlabda: csúcsrangadón lép pályára a Kosársuli Miskolcon

2017. január 4., szerda
Kosárlabda: csúcsrangadón lép pályára a Kosársuli Miskolcon
kosarsuli34

Az első helyezett Miskolc otthonába látogat pénteken a Vásárhelyi Kosársuli NBI/B csoportos csapata. Utasi Gábor azonos mérleggel második helyen álló fiainak a Hódmezővásárhelyen nevelkedett Szögi Ádámmal, és a város kosárlabda sportjához ezer szállal kötődő Drahos Gáborral is szembe kell majd nézniük az első hely sorsáról döntő, 18 órakor kezdődő NBI B-s rangadón.

Ki gondolta volna az előző szezon elején, hogy az újonc MEAFC-nak meghatározó szerep juthat a 2015-16-os kiírásban? A sokáig az élbolyban ragadó alakulat végül hetedik helyen zárta az alapszakaszt, ám a tavalyinál még nagyobb meglepetésre ebben az idényben az élre törtek, és már jó ideje ők tanyáznak a tabella élén. Eddig nyolc győzelmet és mindössze két vereséget számlálnak a védekezésre nagy hangsúlyt fektető, az eddigi tíz forduló alatt mindössze 674 pontot kapó borsodiak, akiket a legutóbbi fordulóban a B csoportban idén debütáló Nagykőrös fektetett két vállra.

Drahosék

mentalitását ismerve azonban biztos, hogy mindent megtesznek azért, hogy kiköszörüljék a csorbát, és nyerjenek a Kosársuli ellen. Viszont a szorosan a Miskolc sarkában topogó vásárhelyieket sem kell félteni. A nyáron alaposan átalakított csapat eddigi minden mérkőzésén megmutatta, hogy nagyon akar győzni. Többször vert helyzetből felállva kényszerítette ki a sikert ellenfelével szemben. December közepén a Nyíregyházát legyőző együttesnek kisebb pihenő is járt az ünnepek alatt. Erre azért is szükségük van, mert az amúgy sem könnyűnek ígérkező évkezdés után - Miskolc után az otthon nagyon erős Tiszaújváros csarnokában szerepelnek,

Vas Péteréknek

január 17-én keddre egy nyíregyházi Hepp-kupa negyeddöntő is beugrott a programba. A Vásárhelyi Kosársuli legközelebb január 21-én szombaton játszik a Hódtói Sportcsarnokban. A kék-sárgákhoz akkor az Eger érkezik majd vendégszereplésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.