Sport

Kézilabda: ovisoknak tartott foglalkozást a volt olimpikon Algyőn + FOTÓK

Kézilabda: ovisoknak tartott foglalkozást a volt olimpikon Algyőn + FOTÓK

2017. január 26., csütörtök
Kézilabda: ovisoknak tartott foglalkozást a volt olimpikon Algyőn + FOTÓK
toth_timea_algyoi_oviban01_gs

Az algyői Szivárvány óvodában tartott foglalkozást a kicsiknek Tóth Tímea, a Ferencváros korábban, olimpiát is megjárt játékosa. Az ovi-kézi program vezetője a szivacskézilabdával ismertette meg a gyerekeket.

A gyerkőcök rögtön odaszaladtak a terembe belépő

Laluska Balázshoz

: mint azt megtudtuk, Balázs bácsi gyakori vendég az óvodában. A kicsikhez azonban most

Tóth Tímea

, a Ferencváros korábbi olimpikonja érkezett a Szeged KKSE által szervezett szakmai nap keretein belül, aki egy közel fél órás edzést tartott számukra. A játékos feladatok mellett szivacslabdás gyakorlatok egészítették ki a programot. A korábbi kézilabdázó portálunknak elmondta, szeptember óta foglalkozik az óvodásokkal, a Magyar Kézilabda Szövetség, az Ovi-foci program és közötte megkötött háromoldalú megállapodás értelmében dolgozik az ovi-kézi programban. "Igazából az óvónőket képzem, hogy milyen labdás foglalkozásokat tartsanak az óvodában. A cél nem az, hogy az óvodában kézilabdázzanak a gyerekek, inkább a szivacskézilabdát szeretnénk ezáltal népszerűsíteni. Ezt nagyon szeretik a kicsik, ha pedig az ovi-foci programon keresztül van már egy pályájuk, akkor tudnak kapura dobni a foglalkozás alkalmával. Közel 70 óvodát jártam végig, nagyon sok foglalkozást néztem már meg, próbálom ezeket javítani, ösztönözni az óvónőket, de nem nagyon kell, mert nagyon ügyesek. A foci már mindenhol ott van, azt szeretnénk, hogy a kézilabda is népszerű legyen. A gyerekek imádnak mozogni, ők szívesen csinálnak bármilyen mozgást. Nincs könnyű dolgom, az első pillanattól kezdve nem voltam következetes, így a fejemre nőttek, de azért harcolunk. Imádom őket, nagyon aranyosak, a szülőknek is jó dolog, ha olyan foglalkozik velük, aki valamit már letett az asztalra. Minden óvodában van olyan agilis óvónő, akinek valamilyen kapcsolata van a kézilabdával, szívesen tartanak labdás foglalkozást, az a nagy öröm, ha valahova beviszem a szivacslabdát, és az óvónő egyből elkezd vele játszani. Ha az óvónőnek tetszik a szivacslabda, az azt jelenti, hogy a gyereknek is oda fogja adni, és játszani fognak" - fogalmazott a foglalkozást megelőzően Tóth Tímea. A csütörtöki szakmai nap a Fehér Ignác Általános Iskolában folytatódott, ahol a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója, Zsiga Gyula tartott előadást az edzők számára: Tóth Tímeának pedig Szegeden folytatódott a nap, ahol a délután folyamán a Szeged KKSE által, az óvodásoknak ingyenesen szervezett oktatással várják a piciket a Bonifert Domonkos Általános Iskolában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.