Sport

Szinte eltűnt a golf sportág Csongrád megye térképéről

Szinte eltűnt a golf sportág Csongrád megye térképéről

2017. január 22., vasárnap
Szinte eltűnt a golf sportág Csongrád megye térképéről
golf_labda

Mindössze pár gyakorló golfozó maradt Csongrád megyében, miután megszűnt az egyetlen klub. Az Alföld Golf Club eltűnésével csupán egyetlen gyakorlópálya maradt, ahol a sportolók gyakorolhatnak.

2009 nyarán még négy állomásból álló

nemzetközi golfversenyt

rendeztek Szegeden, már azonban jóformán teljesen eltűnt a sport nem csak Szegedről, de Csongrád megyéből is. A korábban működő Alföld Golf Club tulajdonosi köre úgy döntött, nem üzemeltetik tovább a klubot, tekintve, hogy nem volt annyi játékos, amely el tudta volna tartani a pályát. "Sajnos nincsen golfélet, talán egy lehetőség van, egy gyakorlópálya működik Mórahalom előtt, ezen kívül semmi más. Éves tagdíj ellenében ott tudnak gyakorolni ezen a kis 'driving range'-en" - mondta portálunknak

Bohács Zsolt

korábbi amatőr golf világbajnok, aki hozzátette, mivel elég sok időt tölt Budapesten, így a golf terén egy fővárosi klub tagja, általában ott tölti a golfra szakított szabadidejét, amit a sportágra tud szakítani. Úgy fogalmazott, a főváros környékén van több golfpálya is, de Budapesttől távolabb, a Balaton környékén is épült már, Zalacsányban pedig egy több milliárd forintból nagyon modern, európai szintű pályát is épített

Széles Gábor

médiavállalkozó. Azon felvetésünkre, hogy a közel vagy távoli jövőben létesülhet-e újra Szegeden vagy Csongrád megyében golfpálya, úgy válaszolt, meglátása szerint nincs rá igény, illetve lehetőség sem arra, hogy golfpálya létesüljön, amihez nagyon komoly pénzügyi támogatásra, valamint egy komoly befektetőre lenne szükség Bohács Zsolt szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.