Sport

Tenisz: a Gellért SE edzője büszke utánpótlás tanítványaira

Tenisz: a Gellért SE edzője büszke utánpótlás tanítványaira

2016. december 30., péntek
Tenisz: a Gellért SE edzője büszke utánpótlás tanítványaira
troja_tibor_gellert_se

Bővelkedtek a remek eredményekben a Gellért SE versenyzői a 2016-os évben: így edzőjük, Trója Tibor büszkén foglalhatta össze az idei esztendőt.

Ahogyan Trója Tibor fogalmazott, az egész év során nagyon keményen dolgoztak a klub játékosai és edzői - előbbiek közül kiemelhető az egyesület első számú játékosa, Zádori Réka, aki hazai, valamint nemzetközi színtéren is remek eredmenyényeket produkált. "Nagyon keményen edzett az egész szezonban, így az év végére egy picit el is fáradt. Idén először nyert magyar bajnokságot,nekem pedig az első magyar bajnoki címem edzőként, ami emlékezetes lesz számomra még hosszú ideig. Sikerült az év végére megtartani Magyarországon a ranglista első helyezését is. Nemzetközi eredményeit tekintve a nyár végére a junior világranglista 15. helyezéséig tudott előre lépni, a szezon elején a 150. helyen állt. Októbertől abban állapodtunk meg, Budapesten készítik fel a további versenyekre, ha pedig itthon van Szegeden, akkor Ajkay Norbi irányítja az edzéseit" - mondta el portálunknak a Gellért SE trénere. Úgy folytatta, a fiatalabb korosztályokban is szépen jöttek fel a játékosok, következő évben biztos benne, hogy eredményesebbek lesznek, de ehhez nagyon keményen kell dolgozniuk, amit minden edzésen próbál a fejükbe vésni. Trója Tibor köszönetet mondott a klub edzőinek, Duba Krisztának és Ajkay Norbertnek munkáját, valamint az egyesület vezetőinek támogatását is, amiért ilyen körülményeket biztosítanak, legyen szó az utánpótlás versenyekről, edzőtáborokról, vagy arról, hogy a fiatalok már testközelből láthatták top 100-as játékosokat nyáron, a klubban megrendezett 50 000 ezer dolláros versenyen, amire már rég nem volt példa Magyarországon. "Remélem, ez motiváló hatással volt rájuk. Külön öröm számomra, hogy rengeteg 5-8 éves gyerek toppant be a Gellért Szabadidőközpont kapujain szeptember elején, és ide már kellett a testvérem segitsége is, aki szintén korosztályos válogatott játékos volt és szerencsére jó habitussal rendelkezik, van is türelme a gyerekekhez" - mondta Trója Tibor.

gellert_se_karacsony

A Gellért SE-nél 2016-tól egy karácsonyi tenisz bulival búcsúztak, ahol a szülők is beszállhattak játszani, így egy igazi csapatjáték zajlott Duba Kriszta vezetésével. A klubnál továbbra is cél, hogy korosztályos válogatott játékosokat neveljenek, Trója Tibor pedig a továbbiakban is hisz benne, hogy innen is kikerülhetnek későbbi profi játékosok, de meglátása szerint ehhez arra is szükség van, hogy nem csak Szegeden, hanem az ország többi pontján dolgozó edzők is képezzék magukat folyamatosan. "Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek, és kívánom Farkas István mihamarabbi felépülését!" - zárta Trója Tibor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.