Sport

Strandfoci: Szentes-Bíró Tamás lett az év strandlabdarúgója

Strandfoci: Szentes-Bíró Tamás lett az év strandlabdarúgója

2016. december 22., csütörtök
Strandfoci: Szentes-Bíró Tamás lett az év strandlabdarúgója
szentes_biro_tamas_strandfoci_ukrajna02

Hatalmas elismerésben részesült a szegedi Szentes-Bíró Tamás, akit először választottak meg az év strandlabdarúgójának. A fiatal játékos mozgalmas évet tudhat maga mögött, hiszen a strandlabdarúgó-válogatottal komoly mérkőzéseket játszott a nyáron, szeptembertől pedig Debrecenbe tette át a székhelyét, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait.

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésre 1964 óta a sportszövetségek minden évben eldöntik, ki volt a sportáguk legjobbja. Ebben az évben 54 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. Bár labdarúgásban majd csak az M4 Sport – Az Év Sportolója gáláján hozzák nyilvánosságra a legjobb férfi játékos személyét, a többi szakágban már eredményt hirdettek, így 2016 legjobb strandlabarúgójának az FC Junior Sport játékosát,

Szentes-Bíró Tamást

választotta meg a szövetség. „Nagyon meglepett ez a díj, egyáltalán nem számítottam rá. Nem régóta strandfocizom a legmagasabb szinten, a válogatottba is körülbelül két éve kerültem be. Úgy érzem, idén már jobban ment a játék, de egyáltalán nem gondoltam volna, hogy megkapom ezt az elismerést” – mondta el portálunk megkeresésére a játékos. Szentes-Bíró Tamás csapatával, az FC Junior Sporttal bejutott az idei NB I-es bajnokság negyedik helyén zárt, amivel bejutottak a versenysorozat négyesdöntőjébe, ahol a végül a negyedik helyen végeztek. Júlisuban tagja volt annak az U21-es válogatottnak, amely megnyerte a Talent Cup nemzetközi tornát, ráadásul a torna legjobb játékosának is megválasztották, majd tagja volt a felnőtt strandfoci-válogatottnak is, amellyel olyan klasszis csapatok ellen is pályára léphetett mint Olaszország vagy Oroszország. Siófokon Azerbajdzsán mögött – Dánia és Bulgára legyőzésével – második lett a csapat az Euro Beach Soccer League tornán, amellyel kiharcolta a jogot az európai szuperdöntőben való szereplésre Cataniában. Ott végül, szintén Azerbajdzsánnal szemben maradt alul a döntőben. A fiatal játékos életében aztán ősszel nagy változás következett be, Debrecenbe költözött, hogy a Debreceni Egyetem sportszervező szakán kezdje meg tanulmányit. Mindezek mellett az NB II Keleti csportjában szereplő DEAC futsalcsapatához is csatlakozott, akikkel jelenleg vezetik a bajnokságot és jó eséllyel pályáznak az élvonalba jutásra. „Nagyon jól érzem magam a városban, már-már azt is mondhatom hogy egészen otthonosan, pedig tartottam ettől a változástól, hiszen még sosem laktam Szegedtől távol. Szerencsére a csapatba is könnyen beilleszkedtem, egy nagyon fiatalos gárda a DEAC-é sok egyetemistával a csapatban, ennek köszönhetően nagyon jó közösséget alkotunk. A szakmai munka is kiváló a klubnál, úgyhogy mindenképpen szeretnénk feljutni az NB I-be a szezon végén. Összességében azt mondhatom, hogy kezdem megismerni Debrecent is, úgyhogy megtaláltam a helyem” – zárta Szentes-Bíró Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.