Sport

Kilométerekkel a szegedi gyermeksebészetért

Kilométerekkel a szegedi gyermeksebészetért

2016. december 9., péntek
Kilométerekkel a szegedi gyermeksebészetért
20161204_125932

Jótékonysági futást szerveztek az elmúlt hétvégén a szegedi gyermeksebészetért: a rendezvény bevételének egy része az évente mintegy 2 ezer műtéti beavatkozást végző osztályt segíti.

Nem ez az első alkalom, hogy a szegedi gyermeksebészetért győzik le a kilométereket az emberek: mint az portálunknak

Vizi András

gyermeksebész elmondta, mivel látták azt, hogy az osztály infrastruktúrája nem biztos, hogy a legmodernebb és legeurópaibb, ezért szerettek volna ezen változtatni. Tekintve, hogy az osztályon pár orvos, nővér rendszeresen fut, így létrehoztak egy futócsoportot, ahol kilométereket gyűjtenek a gyermeksebészet számára. Ennek eredményeképpen 2015 júliusában létrejött egy csoport a közösségi oldalon, ahova bárki csatlakozhat, aki rendszeresen fut. A csoportba mindenki feltölti, hogy az adott napon mennyit futott, azaz mennyi kilométert tett a közösbe - jelenleg 18 ezer kilométernél jár a mintegy 100 főből álló tagság. Erre a munkára figyelt fel a ProgRun szervező iroda, akinek közreműködésével és segítségével a Pulzus Futóklub a decemberi jótékonysági futást a gyermeksebészet számára rendezte meg.

gyermekklinika_futoi05_gs

„Az osztály futócsoportja lelkes, rendszeresen sportolni és futni szerető kollégák, orvosok, és asszisztensnők részvételével alakult meg, ami már ki is bővült barátok és ismeretlenek körére, akik támogatták ezt a kezdeményezést. Az első gyümölcse ennek egy tavaszi futóverseny volt, amit az osztályunk ötvenéves fennállásához kapcsoltunk. Teljesen önerős szervezéssel, 700 fő körüli résztvevővel rendeztünk egy futóversenyt és jótékonysági napot, aminek a bevételét az ambulancia felújítására fordítottuk, a régi vasbútorokat le tudtuk cserélni modern, gyerekbarát környezetre. Ezt követően érkezett egy megkeresés, hogy a jótékonysági félmaraton kedvezményezettje az osztályunk lenne. Itt egy 850 körüli résztvevővel megrendezett nagyon sikeres futóversenyen vagyunk túl, gyakorlatilag aki nem volt ügyeletben, az ott volt és futott. Többen teljesítették a félmaraton távot, akik nem edzettek, ők is vállaltak legalább hat kilométert. A cél, azaz hogy az egészséges életmódra és a sportra felhívjuk a figyelmet, az mind a két alkalommal teljesült. Részben úgy is, hogy mi magunkat is inspiráltuk, talán ezzel is tudunk példát mutatni mások számára is” - mondta a hétvégi, jótékonysági futás kapcsán

Kovács Tamás

osztályvezető, egyetemi adjunktus. Hozzátette, a téli hidegben a futás ugyan talán kevésbé vonzó, mint egy tavaszias időpontban, de erre rácáfoltak a résztvevők, akik nagy számban érkeztek rendezvényükre. Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a tavaszi futásukat, így mindenképpen úgy tervezik, hogy lesz folytatása a későbbiekben. „Nem csak maga a részvétel, hanem a szervezési munkák is összehozzák az osztály dolgozóit, volt, aki a 24 órás ügyeleti szolgálata után vállalta, hogy kijön és segíti a forgalom irányítást, a futók terelését. Ahogy ez felmerült, hogy lenne szükség önkéntesekre, akkor lelkesen jelentkeztek, abszolút csapatként sikerült ezt megvalósítani” - emelte ki a gyermeksebészet osztályvezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.