Sport

Kézilabda: szegediként a ifjúsági válogatottban

Kézilabda: szegediként a ifjúsági válogatottban

2016. december 30., péntek
Kézilabda: szegediként a ifjúsági válogatottban
magyarorszag_szerbia_kezilabda42_gs

Felkészülési mérkőzéseken gyakorolt a magyar férfi junior kézilabda-válogatott az év végén: az A-csoportba feljutott együttes a legjobbak között lévő Szerbia ellen játszott két mérkőzést. A magyarok keretében helyet kapott két MOL-Pick Szeged játékos, Mitrik László és Nagy Martin is.

Kedden előbb Algyőn játszott

felkészülési mérkőzést

Szerbia ellen a magyar ifjúsági kézilabda-válogatott, majd a döntetlent követően a felek szerdán is találkoztak egymással - a második meccset 26-22-re nyerte meg a magyar csapat. A nemzeti együttes a Várnában rendezett B csoportos ifjúsági Európa-bajnokságot megnyerve jutott fel a legjobbak közé, ahol a déli szomszédaink is szerepelnek: két év múlva, az U20-as Eb-n össze is futhat egymással a két csapat, immáron tétmérkőzésen. A válogatott keretében két szegedi játékos szerepelt, az egyaránt a MOL-Pick Szegedben játszó kapus,

Nagy Martin

, valamint az átlövő

Mitrik László

. “Bizonyítani szerettem volna,hogy itt a helyem. Nagyon jó meccset játszottunk egy kiválló ellenfél ellen. A védekezésünk a második félidőben jól működött, a meccs végre csapatként küzdöttünk, remélem ezt az csapatszellemet tovább tudjuk vinni. Nagyon jó érzés volt számomra, hogy ennyi szegedi szurkoló előtt játszhattam. ” – összegzett portálunknak Nagy Martin, a MOL-Pick Szeged kapusa, aki húzóembere volt csapatának a találkozón.

magyarorszag_szerbia_kezilabda02_gs

“Sajnos nem kaptam ma játéklehetőséget, ez az első válogatottságom, szerettem volna pályára lépni és bizonyítani, hogy ide való vagyok, remélhetőleg a szerdai meccsen ez sikerül is” – mondta Mitrik László, a MOL-Pick Szeged átlövője, aki hozzátette, végig tűzben égett, hiszen arra készült, hogy bármelyik pillanatban a pályára kerülhet. “Amit egyértelműen kiemelnék, az a nézőszám, nagyon sokan jöttek ki, jó volt ez látni, jó lett volna játszani is ennyi néző előtt. A kispadról is egy élvezhető meccs volt, egy kemény ellenfél ellen játszottunk, hiszen Szerbia egy A-csoportos ellenfél, míg mi most jutottunk fel” – nyilatkozta a találkozót követően a fiatal átlövő. Az őszi idény során kereken 100 gólt szerzett játékos elmondta, a csapatánál bekövetkezett edzőváltás jót tett számára, valamint a komolyabb bajnokság, az NB I ifjúsági pontvadászata is sokat számított, így megpróbálja átmenteni klubcsapatbeli formáját a válogatott meccsekre is. “Megmondom őszintén, nem a válogatott volt a fő célom, de nagyon örülök neki, hogy behívtak és felfigyeltek rám. Keményen kell dolgoznom a folytatásban is, és akkor biztos, hogy nem marad el a siker” – zárta Mitrik László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.