Sport

Kézilabda: magabiztos győzelemmel ajándékozta meg a Pick-mikulás a szegedi szurkolókat + FOTÓK

Kézilabda: magabiztos győzelemmel ajándékozta meg a Pick-mikulás a szegedi szurkolókat + FOTÓK

2016. december 6., kedd
Kézilabda: magabiztos győzelemmel ajándékozta meg a Pick-mikulás a szegedi szurkolókat + FOTÓK
pick-csurgo029kf

Magabiztosan és helyenként látványosan kézilabdázva, hét góllal, 30-23-ra győzte le a Pick Szeged a Csurgót idei utolsó hazai bajnokiján.

Plüsszáporral kezdődött el a MOL-Pick Szeged idei utolsó hazai bajnoki találkozója. Immár hetedik alkalommal szervezett a klub jótékonysági akciót, amelynek keretein belül idén az Országos Mentőszolgálat kapja meg az összegyűjtött kabalákat. Az első tizenöt percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindkét oldalon keményen védekeztek a felek, nehezen sikerült igazi lövőhelyzetet kidolgozni. A játékrész közepén először került emberhátrányba a Csurgó,

Sótonyi László

pedig bevetette a kapus nélküli taktikát hátrányban, ez azonban egyáltalán nem vált be.

Thiagus Petrus

két lopott labda után is üres kapura szerzett könnyű gólt, először lépett el

Juan Carlos Pastor

csapata a vendégektől.

Sierra

is egyre többször találkozott a labdával a mérkőzésnek ebben a szakaszában, bár a remek védekezésnek köszönhetően sokszor nem kellett megoldhatatlan feladattal szembenéznie. Ennek ellenére a Csurgó szépen tartotta magát, a félidőre háromgólos szegedi előnnyel vonultak a csapatok.

Bánhidi Bence

kiállítása miatt emberhátrányban kezdte a második játékrészt a Pick, de így is

Bodó Richárd

szerezte a második félidő első gólját, pazarul ment fel lövésre, majd egy plusz pattintás után hatalmas gólt szerzett. Nem is nagyon tudtak vele mit kezdeni a vendégek, a legtöbb lövése védhetetlenül zúgott a hálóba. A Csurgó próbálta tartani a lépést a hazaiakkal, 3-4 gól között mozgott a különbség a második játékrész elején. A Pick átállt nyitott védekezésre ebben a periódusban. Az újabb csurgói emberhátránynál viszont ellépett 19-14-re a Pick köszönhetően Sostaric szerencsés hetesének és Pedro nagyszerű pörgetésének. Bodó újabb találatával 20-14-nél először volt hat gól a különbség a csapatok között. Bő tíz perccel a meccs vége előtt ellépett hét góllal a Pick, a Csurgó meg mintha kicsit el is fáradt volna a hajrára, rendre elrontották a támadásiakat, a Szeged pedig könnyed és látványos akciókból szerzett újabb gólokat. A hazai győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben, Thiagus Petrus még megsorozta a végén a Csurgót, végül hét góllal, 30-23-ra nyert a Pick. A mérkőzés végén a szurkolók készíthettek egy közös fotót a játékosokkal, ezzel kíván a klub kellemes ünnepeket minden támogatójának.

K&H férfi kézilabda liga, 12. forduló

MOL-Pick Szeged - Csurgói KK 30-23 (14-11)

Szeged, újszegedi sportcsarnok 2400 néző. Vezeti: Nagy Ferenc, Túróczy József.

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Pedro 2, Buntic 3, Skube, Gaber 2, Bodó 5, Källman 2. Csere: THIAGUS PETRUS 6, Sostaric 6/3, Zubai, Gorbok 1, Bánhidi 1, Obranovic, Balogh Zs. 1, Sunajko.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Csurgó:

Balogh T., - Varjú 1, Astrashapkin 3, Hadziomerovic 2, Oslak 3, Pordán 2, Gazdag 1. Csere: Balogh Á. (kapus), Halász L. 3, J. Mikita 3, Pazin 1, Jerebie Radjenovics 2/1, Hornyák 2.

Vezetőedző:

Sótonyi László.

Kiállítások:

6 perc ill. 4 perc.

Hétméteres:

3/3, ill. 1/1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.