Sport

Kajak-kenu: Kopasz Bálint lett az év férfi kajakozója

Kajak-kenu: Kopasz Bálint lett az év férfi kajakozója

2016. december 20., kedd
Kajak-kenu: Kopasz Bálint lett az év férfi kajakozója
algyo_szerzodes_kopasz_balint04_gs

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség idén is díjazta az év legjobbjait, a férfi kajakosoknál pedig az Algyő SK sportolója, Kopasz Bálint nyerte el a kitüntető elismerést. Mint ismeretes, Bálint beugróként a tizedik helyen végzett a riói olimpián a K-1 1000 méteres távján, ami tizenkilenc évesen megsüvegelendő teljesítmény.

Ahogy arról

korábban írtunk

, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség idén is díjazta legjobb sportolóit, és egy ünnepség keretein belül osztotta ki az elismeréseket. Az algyői Kopasz Bálint fantasztikus évet tudhat maga mögött, tizenkilenc évesen elindulhatott élete első olimpiáján Rióban, ahol kisebb szerencsével akár A-döntőt is kajakozhatott volna, de semmi oka a szégyenkezésre az elért tizedik hellyel, hiszen sok tapasztalattal gazdgodott, amit a kamatoztathat a későbbi megmérettetéseken. "Egyáltalán nem számítottam erre a díjra, nagyon váratlanul ért, hogy én lettem a legjobb férfi kajakos idén" - mondta el portálunknak Kopasz Bálint, aki tavaly szintén a díjazottak között szerepelt ezen a gálán, méghozzá a legjobb ifjúsági kajakosok között lett a legjobb. "Ez egy nagyszabású rendezvény, ahol évről-évre megjelennek a sport nagyjai, olimpikonok, fantasztikus sportemberek, így nagy megtiszteltetés részt venni egy ilyen gálán" - tette hozzá az algyői kajakos. Az olimpia után Bálint kapott némi pihenőt, a következő szezonra való felkészülést októberben kezdte meg és az ünnepek közeledtével sem áll le az edzésekkel. "A karácsonyi időszak azért kicsit lazább, 24-én még edzünk egyet délelőtt, aztán kapok két és fél szabadnapot. Ilyenkor télen úgy néz ki az edzésprogramom, hogy reggel úszok, vagy futok a gáton, délután pedig kondizok, amit vagy otthon végzek, vagy pedig egy cross-fit edzés keretein belül. Tervbe vettük azt is, hogy a kondit majd másokkal is csinálom együtt, hogy ezzel is változatosabb legyen a felkészülés, mivel sokszor edzek egyedül, de ez nem feltétlenül baj, hiszen szeretek egyedül készülni" tette hozzá a kajakos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.