Sport

Ökölvívás: szép eredményeket értek el a Boxvilág Ökölvívó SE lányai a XX. Női Országos Bajnokságon

Ökölvívás: szép eredményeket értek el a Boxvilág Ökölvívó SE lányai a XX. Női Országos Bajnokságon

2016. november 7., hétfő
Ökölvívás: szép eredményeket értek el a Boxvilág Ökölvívó SE lányai a XX. Női Országos Bajnokságon
noibox

Négy versenyzővel vett részt a Boxvilág Ökölvívóképző SE a múlt heti ó XX. Női Ökölvívó Országos Bajnokságon, ahol egy aranyat, két bronzot és egy különdíjat zsebeltek be.

Érden a legfiatalabb induló

Megyeri Barbara

a serdülő 48kg-között húzott kesztyűt, ahol az első mérkőzés második menetében technikai KO-val győzte le a debreceni

Dallos Karolinát

, mivel annak edzője a mérkőzést feladta. A döntőben azzal a

Kovács Alexandrával

került szembe, akitől a Diákolimpián vereséget szenvedett. A Lelle Fitness versenyzőjével szemben a megbeszélt taktikát betartva, végig fegyelmezetten bokszolva egyhangú pontozásos győzelmet aratott. Barbi ezzel megszerezte első korosztályos magyar bajnoki címét. Az első OB aranyat megkoronázta, hogy a mérkőzéseken nyújtott teljesítménye alapján a női szakág vezetői a legjobb serdülő versenyzőnek választották. A felnőttek között

Rákóczi Renáta

az olimpiai 60 kg-os kategóriában a tavalyi magyar bajnok

Benke Sárával

(VSC) kezdett, akitől nagy csatában, vitatható, osztott pontozással szenvedett vereséget. Reni ugyan helyezetlen maradt, de nincs oka elkeseredni, hiszen élete első ökölvívó mérkőzésén, a legerősebb súlycsoportban letette a névjegyét.

Hugyecz Nóra

a korábbiaktól egy súlycsoporttal lentebb, szintén olimpiai kategóriában a 75 kg-ok között húzott kesztyűt, ahol azonban az elődöntő során nem bírt

Simon Boglárkával

(FTC), így ő bronzéremmel zárta a bajnokságot. Szintén bronzérmet szerzett egy súlycsoporttal fentebb, a 81kg-ok között

Jenei Lilla

, akit a kőszegi

Szabó Luca

állított meg a fináléért folyó mérkőzésen. Összességében tehát egy arany, két bronz és egy különdíj lett az egyesület mérlege. Az egyesület a szép eredmények mellett kiemelte a szervezők munkáját, akik magas színvonalú rendezéssel adóztak a jubileumi eseménynek és felelevenítették az I. Országos Bajnokságot is, olyan formában, hogy az akkori győztesek az első bajnokoktól vehették át az érmeiket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.