Sport

Női vízilabda: érvényesült a papírforma, kikapott a Szeged Dunaújvárosban

Női vízilabda: érvényesült a papírforma, kikapott a Szeged Dunaújvárosban

2016. november 2., szerda
Női vízilabda: érvényesült a papírforma, kikapott a Szeged Dunaújvárosban
szentes_szeged32_gs

A második negyed döntött a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics javára a női vízilabda OB I második alapszakaszának első fordulójában.

Közel két és fél percet kellett várnia az első gólra a dunaújvárosi közönségnek a női vízilabda OB I második alapszakaszának első fordulójában, amikor Vályi Fanni lövésével szerezte meg a vezetést az esélyesebb hazai csapat. Mindez nem zavarta meg a szegedi lányokat, mert előbb Kádár Ildikó egyenlített, majd Bujka Barbara egy bejátszás után a vezetést is megszerezte a vendégek számára. A játékrész végén még Garda kiegyenlített, így várhatták a folytatást a felek. A második negyed eleje is szorosan alakult, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Nagyon sok lövés tévesztett célt, sok volt az eladott labda, egyik alakulat sem tudott igazán ellépni ellenfele elől. A negyed közepén viszont Garda újabb góljával már ismét a hazaiaknál volt az előny. A Dunaújváros ugyanakkor nem tudta tartani a klasszis teljesítményt nyújtó Bujka Barbarát, így az ő vezetésével tapadt a Szeged a hazaiakra, de a dunaújvárosiak mindig tudtak újat húzni és Gurisatti Gréta góljával, 6-4-es állásnál először volt egy gólnál nagyobb a különbség a csapatok között. A harmadik negyed elején tovább növelte előnyét a Dunaújváros és kezdett ellépni a Szegedtől. A vendégek nagyon rosszul használták ki az emberelőnyöket és Garda Krisztina harmadik gólja már négygólos vezetést jelentett a hazaiaknak. Bár Lengyel és Gémes góljaival még kapaszkodott a Szeged, valódi sansza már nem maradt a felzárkózásra, ugyanis a kulcstámadásoknál, amikor feljöhetett volna újra egy gólra Molnár Péter csapata, rendre sikertelenül zárták le az akciókat. A Dunaújváros végül három góllal, 13-10-re nyert, de a Szeged alaposan megnehezítette a dolgát.

Női vízilabda OB I, második alapszakasz, 1. forduló

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 13-10 (2-2, 4-2, 4-4, 3-2)

Dunaújváros. Vezette: Birri Gabriella, Bene Péter

Dunaújváros:

Kasó – Menczinger 1, Gurisatti 2, Horváth 1, Vályi V. 2, Somhegyi 1, Vályi F. 2. Csere: Ziegler 1, Garda 3, Slagter, Mchunu.

Vezetőedző:

Mihók Attila

Szeged:

Tóth E. – Gémes 2, Lengyel 1, Kádár 2, Pengő, Tóth P. 1, Bujka 4. Csere: Veréb, Rudics.

Vezetőedző:

Molnár Péter

Emberelőny:

3/6 ill. 1/10

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.