Sport

Női vízilabda: bravúrgyőzelem a Szegedtől

Női vízilabda: bravúrgyőzelem a Szegedtől

2016. november 9., szerda
Női vízilabda: bravúrgyőzelem a Szegedtől
szentes_szeged29_gs

Nagyszerű győzelmet aratott a Szegedi Vízmű Taylor&Nash az esélyesebb BVSC ellen szerdán a SZUE-ban: a szegediek Bujka Barbara vezérletével győzték le a zuglói együttest egy végletekig kiélezett meccsen.

A hétvégi, Magyar Kupa selejtezőt követően ismét a bajnokságban volt jelenése a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem, amely a bajnokesélyes BVSC-t fogadta a SZUE-ban. Nem tétlenkedtek sokáig a csapatok:

Kisteleki Dóra

emberelőnyből szerzett gólja után

Gémes Alexa

egyenlített egy megúszás után, majd a következő akcióból rögtön ismét betalált a BVSC, mi több, újabb jó támadás után először vezetett kettővel a zuglói együttes. Szívósan tartotta magát a szeged, amely többször is visszakapaszkodott egy gólra: ám a nagyszünet előtti utolsó percben

Árkosy Lilla

nem tudta belőni az emberfórt, miután Kisteleki Dóra blokkolni tudta őt. A második negyed zárásaként azonban csak sikerült egalizálni:

Bujka Barbara

erőszakossága eredményezte a negyedik szegedi gólt, így a második félidőben minden kezdődhetett elölről. Kádár Ildikóék lendülete kitartott a harmadik negyedre is:

Tóth Petra

akcióból szerzett gólja után először volt az előny az SZNVE-nél. A játékrész végén azonban fél perc alatt fordítani tudott a BVSC, amely még a meccs utolsó négy percét megelőzően is vezetni tudott - igaz, mindössze egy góllal, így nyílt hajrára volt kilátás. Az utolsó percek azonban Bujka Barbaráról szóltak: a center előbb kiharcolt egy emberelőnyt, amit gólra is váltott, majd remek megúszásgólja után csapata javára fordította a meccset, majd miután

Takács Orsolya

lövései közül egyik sem talált utat a szegedi kapuba, ez győzelmet is ért a Szeged számára. A Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem szombaton a BENU Magyar Kupa újabb selejtezőkörében a Final Fourért szállhat harcba Hódmezővásárhelyen, a Szentes és az UVSE II. társaságában. A körmérkőzéseket követően csak a csoport győztese jut tovább a négyes döntőbe.

Női vízilabda OB I, Alapszakasz 2., 2. forduló

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem - BVSC 8-7 (1-3, 3-1, 1-2, 3-1)

Szeged, SZUE. Vezette: Fodor Rajmund, Marjay Zsolt.

Szeged:

Tóth E. - Árkosy, Gémes 2, Kádár, BUJKA 5, Pengő, Tóth P. 1. Csere: Veréb, Rudics, Lengyel Dor., Miklós.

Vezetőedző:

Molnár Péter.

BVSC:

Bolonyai - Farkas K. 2, Kisteleki 2, Takács 2, Leimeter, Kele 1, Gyöngyössy. Csere: Pócsi, Koncz, Tamás, Varga V., Máté.

Vezetőedző:

Petrovics Mátyás.

Emberelőny:

1/7 ill. 1/7.

Ötméteres:

1/1 ill. -.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.