Sport

Magyarországé a 2019-es öttusa-világbajnokság és a vívó-világbajnokság rendezési joga

Magyarországé a 2019-es öttusa-világbajnokság és a vívó-világbajnokság rendezési joga

2016. november 27., vasárnap
Magyarországé a 2019-es öttusa-világbajnokság és a vívó-világbajnokság rendezési joga
vivas20

Magyarország rendezheti a 2019-es, olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságot, valamint elnyerte a vívó-világbajnokság rendezési jogát is.

A nemzetközi szövetség (UIPM) hétvégi, frankfurti közgyűlésén a tisztújítás mellett helyszínkijelölések is napirenden szerepeltek, a felnőttek 2019-es csúcsversenyének Budapest adhat otthont - derül ki az MTI-hez eljuttatott hírlevélből. Az egy évvel a tokiói játékok előtt esedékes vb-n kvótákat lehet majd szerezni a nyári játékokra. Budapest előzőleg 1969-ben, 1979-ben, 1989-ben, 1999-ben és 2008-ban rendezett világbajnokságot. A kongresszuson kihirdették az idei világranglista élcsoportját is, eszerint két magyar a legjobbak között végzett:

Földházi Zsófia

negyedik,

Marosi Ádám

pedig hatodik lett. Az öttusázóké mellett a vívók 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságának rendezési joga is Magyarországé lett a hétvégén. A sportág nemzetközi szövetségének (FIE) moszkvai kongresszusán Budapest Tbiliszit és Torunt győzte le a vasárnapi szavazáson. A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a

Csampa Zsolt

elnök által vezetett magyar küldöttség a három jelentkező közül elsőként mutathatta be pályázatát.

Szilágyi Áron

kétszeres olimpiai bajnok kardvívó prezentációja után kis híján a szavazás első körében sikerült kiharcolni a győzelmet, mindössze két szavazaton múlt az abszolút többség. A második körből a grúz főváros már kiesett, Budapest pedig 83/51-es aránnyal kerekedett a lengyelországi pályázó fölé. A magyar főváros legutóbb 2013-ban rendezett vb-t, és már nyolcadik alkalommal lehet a vívók világbajnokságának otthona.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.